Budapest Rally wordt groot avontuur voor boezemvrienden uit Hooglede

Alexander Bruneel, Matthias De Meulemeester en Lowie De Meyer bij de Volkswagen Kever waarmee ze op weg gaan naar Budapest: "De prijs, een gifgroene trabant, is voor ons niet het belangrijkste. We doen dit voor het avontuur en het plezier." (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Boezemvrienden Lowie De Meyer (22), Alexander Bruneel (22) en Matthias De Meulemeester (22) vertrekken op 12 juli vanuit Brussel richting Budapest. Dat doen ze met een Volkswagen Kever uit 1982. The Budapest Rally, een roadtrip over twaalf verschillende landen, wordt voor hen een onvergetelijk avontuur.

Lowie De Meyer is de zoon van Stefaan De Meyer en Marijke Coghe, die in Hooglede bakkerij ‘t Krokantje uitbaten. Hij studeerde voor bakker in Ter Groene Poorte in Brugge. Daar leerde hij tien jaar geleden Alexander uit Poperinge en Matthias uit Gent-Brugge kennen. “Met Alexander zat ik zes jaar samen op internaat, we kennen elkaar eigenlijk door en door”, vertelt Lowie. De vrienden delen niet enkel eenzelfde opleiding, ook hun passie voor auto’s hebben ze met elkaar gemeen. “Al van toen ik kon lopen, was ik geïnteresseerd in alles waar een motor in zit”, lacht Alexander.

Zeven etappes

Vorig jaar hoorden ze voor het eerst van The Budapest Rally, een avontuur dat hen direct aansprak. Van de deelnemende teams wordt verwacht om met een bijzondere en kleurrijke vierwieler aan de start te verschijnen. Daarmee gaan ze op weg naar Budapest gedurende zeven etappes langs enkele van Europa’s mooiste wegen. Onderweg vallen er punten te verdienen door een aantal opdrachten met glans uit te voeren en alle checkpoints op de route te vinden.

“Intussen hebben we al een aantal punten verzameld door een facebookpagina op te richten en zoveel mogelijk likes te verzamelen. Het thema dit jaar is ‘Back To The Sixties’ dus we versierden onze Kever met allerlei stickers. We krijgen ook extra punten als we in de krant verschijnen”, vertelt het trio. Bij deze stijgen hun kansen op het winnen van de hoofdprijs, een gifgroene Trabant.

“Die prijs is voor ons echter niet het belangrijkste. We doen dit voor het avontuur en het plezier. De finish van elke etappe is telkens op een unieke locatie waar we zullen kamperen. De organisatie zorgt voor ontbijt, avondeten en een feestje op elke camping.”

Er zijn heel wat originele opdrachten zoals de grens oversteken in zwembroek, een ei bakken op de auto

Ruim een jaar zijn de jongens al bezig met de voorbereidingen: “De auto is volledig op punt gezet om zelfs de Stelvio Pass in Zwitserland te trotseren. Hoewel ik toch wel blij zal zijn als ik erover ben”, lacht chauffeur Lowie. De taken zijn ook verdeeld: “Alexander is mijn co-piloot, hij is de enige die ik vertrouw om de route te volgen. Onderweg zullen we ook proberen de opdrachten uit te voeren. Daar zitten heel wat originele opdrachten in zoals de grens oversteken in zwembroek, een ei bakken op de auto of in een supermarkt gaan fitnessen op de transportband.”

Testrit verliep goed

Onderweg verwachten ze een onvergetelijk avontuur zonder al te veel problemen. “Twee weken geleden maakten we al een testrit van 200 kilometer en alles verliep goed. Als we pech zouden hebben, kan er een vervangwagen komen. Verder maakten we al enkele afspraken, zo kunnen we niet veel bagage meenemen in onze auto en leggen we samen een potje om de benzinekosten te dragen.”

“We zijn al samen op vakantie geweest, dus we zijn elkaar goed gewend. We kijken ook uit naar de sfeer onder al die oldtimerliefhebbers. We leerden intussen al enkele andere deelnemers kennen uit Meulebeke. Samen vertrekken we op 12 juli richting Brussel, de sfeer zal er al direct goed inzitten. Nu is het enkel nog aftellen”, zucht het drietal.

Wie hun avonturen wil volgen en hen een duwtje in de rug wil geven, kan terecht op de facebookpagina Vw flowers BR19. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier