Bubbelwandelen voor het goede doel

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

De paasperiode is voor de Broederschool in Roeselare elk jaar het moment om een solidariteitsactie te organiseren. Zowel leerlingen als het ruime publiek kunnen nu tijdens de paasvakantie vier mooie bubbelwandelingen stappen. Deelnemers kunnen daarna vrijwillig een kleine solidariteitsbijdrage van 4 euro storten ten voordele van het landbouwproject Payoga-Kapatagan op de Filipijnen.

“We bieden iedereen de mogelijkheid om te genieten van vier mooie wandelingen met hun bubbel”, geeft leerkracht Lievia Couvreur, al jaren een van de trekkers van de solidariteitsactie, wat meer uitleg. “De luswandelingen variëren tussen 7,5 km en 10 km en starten aan de schoolpoort in de Mandellaan of in de Fabrieksstraat. Aangezien de leerlingen dit jaar niet op stap mogen, stellen we de wandelingen open voor het brede publiek.”

“Via de wandelingen kun je Roeselare (her)ontdekken tijdens de paasvakantie en kun je ondertussen wat genieten van wat quality time met het gezin of de vriendenbubbel. Trek je een knotsgekke of prachtige foto onderweg, dan mag je deze posten op de facebookpagina of instagram van de Broederschool. De origineelste foto wordt beloond met een prijs ter waarde van 25 euro.”

Filipijnen

“Uiteraard doen we deze wandelingen ook met een groter doel voor ogen”, gaat Lievia verder. Zij richtte in 1985, samen met haar man Dirk De Temmerman, ‘Payoga-Kapatagan’ op, een landbouwproject op de Filipijnen. Zelf woonden ze negen jaar op de Filipijnen en hebben via de organisatie nog een impact op vele duizenden boeren en landarbeiders.

“Wij voelen ook de gevolgen van de coronapandemie, maar op de Filipijnen worden de families echt heel zwaar getroffen. We hopen dan ook dat, wanneer je de wandeling leuk vindt, je vrijwillig een kleine solidariteitsbijdrage wil leveren van 4 euro. Dat is de prijs van de trappist of het glas wijn, die je anders onderweg kon nuttigen op een terras.”

De volledige opbrengst van de wandelingen gaat naar ‘Payoga-Kapatagan’. Daarmee worden de families gesteund die geen vast inkomen hebben. Voedselpakketten, zaden, kippen, eenden, varkens, … moeten ervoor zorgen dat de mensen ook deze moeilijke periode kunnen overbruggen.

Meer info over Payoga-Kapatagan kan je vinden op www.payoga.be . Een vrijwillige bijdrage overschrijven, kan op Payoga-Kapatagan: BE70 9730 4689 8625.

Alle praktische informatie over de wandelingen vind je terug op www.broederschool-roeselare.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.