BS De Toekomst loopt voor zieke kinderen

Na de voorstelling van het project liepen alle leerlingen een eerste keer rond. (foto JS)
Redactie KW

Basisschool De Toekomst uit Avelgem heeft vijf schooldagen lang een sponsorloop gehouden voor Bednet, een organisatie die zieke, thuisblijvende kinderen gratis van internet en computers voorziet.

Het sponsorproject werd op maandag 21 september voorgesteld aan alle leerlingen van Basisschool De Toekomst, in de polyvalente zaal van de school. In normale omstandigheden zou ook een verantwoordelijke van Bednet fysiek aanwezig zijn, maar de organisatie besloot vorige week niet langer langs te gaan bij scholen wegens de stijgende coronacurves. In plaats daarvan sprak Bednet de leerlingen toe via een belverbinding. Een spijtige, maar logische ontwikkeling, vindt directeur Steven Verplancke. “Het is jammer dat Bednet hier niet in levende lijve was. Zo gaat het educatieve deel van het project verloren. Maar misschien kunnen we de powerpoint nog wel opvragen, en die in de klassen tonen.”

De Toekomst wil met de sponsorloop niet alleen het goede doel steunen, maar wil haar leerlingen zo tegelijkertijd aansporen tot meer verantwoordelijkheidszin en engagement. “Dat is zeer belangrijk voor de school”, aldus directeur Verplancke. “Ieder jaar lopen we voor een uitverkoren doel. Zo steunden we al Pelicano, een serviceclub voor kansarme kinderen, een dierenasiel in Knokke-Zwevegem en een waterproject in Afrika.”

Schot in de roos

Dit jaar lopen de kinderen dus voor Bednet, een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, via internet live in de klas zitten, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie of ongeval, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Bednet installeert dan uiteraard ook een camera in de klas van het weggevallen kind.

BS De Toekomst loopt voor zieke kinderen

Voor Kengy (11) uit 6B is het loopproject een schot in de roos. “Ik loop sowieso graag. Tegelijk een goed doel steunen, maakt het des te leuker.” Leerlinge Axelle (11), ook uit 6B, kan de actie van de school wel appreciëren. “Het is niet leuk om momenteel thuis te zijn. Er zijn bovendien niet genoeg computers voor de zieke leerlingen. Ook een juffrouw van ons is momenteel ziek. Daarom wil ik zeker tien rondjes lopen deze week!”

Cheque

De leerlingen zullen tijdens de sportles, onder leiding van LO-leerkrachten Thijs en Piet, toertjes rond de school lopen. Zij kunnen daarvoor gesponsord worden door hun ouders. De totale opbrengst wordt maandag 5 oktober, in aanwezigheid van alle leerlingen, bekendgemaakt. Die zal dan in de vorm van een cheque aan Bednet overhandigd worden. Ten tijde van het startschot van het sponsorproject had klas 5A al 333 rondjes gelopen. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier