Brusselaar lanceert adventskalender met West-Vlaamse bieren

Philippe Verhaest

De adventsperiode op een smakelijke manier doorkomen? Dan is de adventskalender van Beer Crush iets voor u. Aan de hand van 24 op en top West-Vlaamse bieren kan u richting Kerstmis aftellen.

Adventskalenders zijn sinds de laatste jaren zeer trendy en in ontelbare vormen verkrijgbaar: met chocolade, cosmetica, juwelen… Nu is er ook een exemplaar met West-Vlaamse bieren, met dank Florian Piette, een Brusselaar die vorige maand de website beercrush.be oprichtte. “Bier een het lokaal product bij uitstek”, stelt hij. “Daarom hoefde ik ook niet lang na te denken hoe ik een regionale adventskalender zou invullen.”

Per Belgische provincie creëerde hij een adventskalender op maat. “Tien kalenders met in totaal 240 Belgische bieren. Met beercrush.be wil ik ambachtelijke bieren en Belgische familiebrouwerijen in de kijker zetten. De komende eindejaarsperiode geven we met dit initiatief zo een lekker accent.”

Florian Piette.
Florian Piette.© ALEXANDER K DOYLE

Voor West-Vlaanderen put de adventskalender uit vijftien verschillende brouwerijen: Alvinne uit Moen, De Brabandere uit Bavikhove, De Dolle Brouwers uit Esen, De Halve Maan uit Brugge, De Leite uit Oostkamp, De Plukker uit Poperinge, Leroy uit Boezinge, Omer Vander Ghinste uit Bellegem, Sint-Bernardus uit Watou, Siphon uit Damme, Vanhonsebrouck uit Izegem, Verhaeghe uit Vichte, Verstraete uit Diksmuide, Viven uit Vivenkapelle en Vliegende Paard uit Beernem.

De West-Vlaamse adventskalender kost 69 euro en is te bestellen via www.beercrush.be