Bruno Nys schenkt cadeaus en geld verjaardag aan goed doel Kiekafobee

Bruno Nys, Mieke Six en José Delrue zetten mee hun schouders onder het initiatief. © TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Bruno Nys wordt 55 jaar en dat moet uitbundig worden gevierd. Zo uitbundig dat de jarige heeft beslist om alle geschenken en enveloppen te schenken aan een goed doel: Kiekafobee. Voor de benefiet-verjaardag werd er een sponsortocht op het getouw gezet in en rond Heule. Daarbij geraakten heel wat lokale handelaars betrokken. Zij stellen allerhande tombolaprijzen en ingrediënten voor taarten en croque-monsieurs ter beschikking. Het feest vindt vandaag plaats tussen 13.30 uur en 23 uur in de Scala.

“Bruno is een goede vriend van ons en kent het verhaal achter onze tweejaarlijkse benefiet voor Kiekafobee. Na onze zware periode met Marthe en Raph, die op jonge leeftijd overleden zijn, willen we iets doen voor die organisatie die jaarlijks vakanties organiseert voor kinderen met een ongeneselijke ziekte. We vinden het een prachtgebaar van Bruno”, vertelt Mieke Six, grootmoeder van de twee kinderen. Samen hebben ze een concept uitgedacht waarbij iedereen welkom kan zijn.

Spaarvarken

“Omdat ik zelf meer dan genoeg spullen heb en de cadeaus niet kwijt kan in mijn woning heb ik liever dat het geld naar een goed doel gaat. Daarom wil ik alle geschenken van mijn verjaardag koppelen aan een goed doel. Mijn verjaardag wordt een waar benefietfeest waarbij iedereen welkom is. Er zijn hapjes, drankjes, een tombola en een discobar waar plaatjes kunnen worden aangevraagd voor vijftig cent”, aldus de jarige in spe.

We moeten genieten van de schoonheid van wat de mensen ons kunnen en willen geven

“Aan de discobar zal een spaarvarken staan waar iedereen geld kan instoppen en ook de tombola bevat een pak leuke prijzen waaronder een heerlijk etentje in een lokaal eetcafé.”

Het feest start vandaag, vrijdag 28 juni, om 13.30 uur en duurt tot 23 uur en vindt plaats in de Scala, Pluimstraat 7. Ook aan de jonge kinderen werd gedacht want er wordt een visput voorzien waar leuke prijzen te grabbelen vallen.

Kiezelsteen

“We denken niet alleen aan de volwassenen, maar ook kinderen zijn zeker welkom. Ze kunnen dansen dankzij de discobar of eendjes vissen. In de namiddag kunnen ze genieten van een heerlijk stukje taart, een lekkere croque-monsieur of een echte boerenboterham met gehakt”, vertelt Bruno nog.

Achter het volledige concept zitten ook heel wat wijze woorden, laat Bruno zich ontvallen. “Mijn vader zei altijd: op één kiezelsteen kan je niet staan, je hebt er minstens drie nodig. Dat is mij altijd bijgebleven en van daaruit leef ik dus. Ik vind dat we moeten genieten van de schoonheid van wat de mensen ons kunnen en willen geven.”

Het gedoneerde geld van de verjaardag-benefiet wordt samen met de opbrengst van de tweejaarlijkse benefietactie in Deerlijk volgend jaar, geschonken aan Kiekafobee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier