Bruno Colpaert verruilt Sint-Rita voor scholengemeenschap: “Veel mooie herinneringen”

Bruno Colpaert: “De goede contacten met de ouders en het schitterend oudercomité blijven me bij.”©LUDO-OSTIJN
Bruno Colpaert: “De goede contacten met de ouders en het schitterend oudercomité blijven me bij.”©LUDO-OSTIJN
Redactie KW

Op 1 februari 2021 wordt Bruno Colpaert coördinerend directeur van de Scholengemeenschap Katholiek Basisonderwijs Harelbeke. Hij volgt Johan Coopman op, die dan met pensioen gaat. Joke Denys wordt zijn opvolger als directeur van de vrije basisschool Sint-Rita.

Bruno Colpaert begon zijn loopbaan als leraar aan het Sint-Niklaasinstituut campus West in Zwevegem. Op 1 oktober 2010 stapte hij over naar de vrije basisschool Sint-Rita aan de Zandbergstraat in Harelbeke. Nog tot en met 31 januari 2021 blijft hij er directeur. Vanaf 1 februari 2021 wordt hij coördinerend directeur van de Scholengemeenschap Katholiek Basisonderwijs Harelbeke.

“Na elf jaar zal ik dus een andere schoolweg opgaan. Ik heb heel veel mooie herinneringen aan die voorbije periode”, zegt hij. “Wat me bijblijft is de snelle groei van de school: van 170 kinderen tot een stabiele 225. Het nadeel is dat we sinds enkele jaren geconfronteerd worden met wachtlijsten. Ik mag wel zeggen dat ik geprobeerd heb om altijd het kind centraal te plaatsen. En door het stijgende aantal kinderen kon ik meer personeelsleden in dienst nemen.”

Dank, oudercomité

De directeur staat naar eigen zeggen aan het hoofd van een jong, dynamisch en zorgzaam korps. “Dat bewijzen de pedagogische studiedagen, waarbij we ook het leerkrachtenteam centraal stelden en we door uitdaging elkaar beter leerden kennen. Het is met het team dat je moet werken, niet met individuen. Ook de goede, dichte contacten met de ouders blijven me bij – ik heb me altijd laagdrempelig opgesteld – en zeker met een schitterend oudercomité. Vaak waren voorzitter Vincent en ik als eersten aanwezig – én als laatsten, om af te sluiten ( lacht ). Nogmaals proficiat aan dit oudercomité.”

Wat Bruno ook zal bijblijven, is de renovatie van de schoolgebouwen en terreinen. “Met als apotheose de nieuwbouw langs de Zandbergstraat die volgend schooljaar zal starten. Ook de ingebruikname van de voormalige pastorie, die we konden omvormen tot ‘het Zandhuis’, een huis waar zorg voor kinderen, ouders en leerkrachten centraal staat.” Ook de vele schoolfeesten vergeet de directeur niet. “Daarbij vormen de optredens van de kinderen een hoogtepunt: ik denk onder meer aan ‘Kuifje en de schat van Rita Castafiore’ of ‘Rita’s grote Woordfabriek’, en vorig schooljaar nog de kerstmarkt in het kader van Rita for Life.”

Vertrouwen in Joke

Bruno Colpaert wordt opgevolgd door Joke Denys, nu beleidsmedewerker in vrije basisschool De Vleugel op de Arendswijk. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Joke onze school goed zal leiden en ik kijk er naar uit om vanuit een andere functie met haar te blijven samenwerken. Wij zorgen samen voor een goede overdracht, zodat het schooljaar verder goed kan verlopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier