Brugse zanger Mario Franco stelt cd ‘Leef’ voor in bomvolle zaal in Ingelmunster

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Mario Franco omarmt het leven. Die liefde voor het leven straalt hij uit met z’n muziek en zijn kleurrijke imago, waar Vlaanderen in 2015 voor het eerst mee kennis maakte. “Het kan geen kwaad om een beetje out of the box te denken”, zegt Mario Franco. “Ik wil met mijn muziek aantonen dat een beetje anders ook normaal kan zijn en dat muziek een universeel gegeven is, waarvan iedereen de betekenis voor zichzelf kan invullen”.

Een beetje anders? Zo kan je Mario Franco het best omschrijven. Een vergelijking met Boy George is helemaal niet ver te zoeken, want Franco laat zich sinds het begin van zijn carrière opmerken door opvallende, kleurrijke outfits, flitsende videoclips en muziek waar je je instant happy bij voelt. “Ik hou van het leven en van de muziek. Muziek is voor mij een manier om mezelf te uiten en tegelijkertijd aan de buitenwereld duidelijk te maken dat ik niet in een hokje te stoppen ben”, weet Mario.

Sinds de start van zijn carrière in 2015 heeft Mario Franco aardig wat muziek bij elkaar gezongen. Singles als Ik Kan Je Niet Laten Gaan, Bel Me Op en Laat Mij Nu Niet Staan scoorden goed in zowel de nationale als de landelijke hitparades. “Ik kreeg van mijn fans de vraag wanneer al die muziek op een album zou gezet worden. Door het digitale tijdperk zijn al mijn nummers wel te vinden op streamingsdiensten als Spotify en Apple Music, maar mijn publiek heeft nog graag een fysiek album in handen waar al mijn hits op verzameld staan.”

Eigen single

Leef kwam uit met zes singles, die hij tussen 2015 en 2018 uitbracht en de nieuwe single We Horen Samen. In tegenstelling tot de andere singles is We Horen Samen een eigen nummer. “Ik vond het wel fijn om eens niet te puren in het rijke muziekarchief, maar zelf met een nummer te komen”, laat Mario Franco ons weten. “Samen met mijn producer Patrick Hamilton – die me al sinds het begin van mijn carrière op onnavolgbare wijze begeleidt – stak ik de koppen bij elkaar. Ook Vincent Pierins en Guy Balbaert werden erbij gehaald.

Het resultaat is dus de nieuwe single We Horen Samen en daar ben ik best trots op.” Dit is een liefdesnummer, maar dan wel ééntje in een Mario Franco-kleedje, compleet met een onmiskenbare discosound. “De rode draad in al mijn muziek is dat mensen er happy van worden”, zegt Mario. “Wij Horen Samen bezingt het leven en de liefde op de manier waarop ik het leven en de liefde ervaar. En wie mij een beetje kent, weet dat dit door een roze bril is”, knipoogt Mario.

Discoking van Vlaanderen

In zaal Middenstand in Ingelmunster stelde Mario Franco zijn album Leef voor. Tijdens een avondvullend programma bracht de Discokoning van Vlaanderen heel wat nummers van zijn nieuwe cd. Met zijn opvallende make-up en kledij is Mario een zanger, die het begrepen heeft op de muziek van de jaren zeventig en tachtig. Zijn repertoire bestaat dan ook meestal uit liedjes uit die periode, die werden vertaald door niemand minder dan Bart Herman. Na zijn eerste optreden ontving hij het eerste exemplaar van zijn nieuw album.

De talrijk opgekomen collega-artiesten feliciteerden de zanger, waarna een groepsfoto ook niet mocht ontbreken als blijvende herinnering aan deze avond. Presentator Ignace Crombé had nog goed nieuws, want er volgden nog optredens van Alwin en van Michaël Venicio. Op het einde van de avond bracht Mario Franco nog eens zijn bekendste songs.

(PADI / Foto’s PADI & Daniël)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.