In overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen haalt de Brugse visrokerij Alloo het product 'gerookte zalm extra' uit de verkoop en het bedrijf roept dit product ook terug van bij de consument. Reden hiervoor is de door het FAVV vastgestelde aanwezigheid van Listeria monocytogenes. Het bedrijf vraagt haar klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt, waar het zal worden vergoed.

Arts raadplegen

Het gaat specifiek om de producten met vervaldatum 09/07/2019 en lotnummer 32419 1306. "Listeria kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (risico op een miskraam), mensen met lagere immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting met listeria (listeriose) zijn misselijkheid en braken, buikpijn, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (gevoel van griep). Als u het product reeds genuttigd heeft en bovenvermelde symptomen vertoont, gelieve uw arts te raadplegen en hem de consumptie van dit product te melden", klinkt het bij het FAVV. (PDV)

In overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen haalt de Brugse visrokerij Alloo het product 'gerookte zalm extra' uit de verkoop en het bedrijf roept dit product ook terug van bij de consument. Reden hiervoor is de door het FAVV vastgestelde aanwezigheid van Listeria monocytogenes. Het bedrijf vraagt haar klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt, waar het zal worden vergoed. Het gaat specifiek om de producten met vervaldatum 09/07/2019 en lotnummer 32419 1306. "Listeria kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (risico op een miskraam), mensen met lagere immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting met listeria (listeriose) zijn misselijkheid en braken, buikpijn, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (gevoel van griep). Als u het product reeds genuttigd heeft en bovenvermelde symptomen vertoont, gelieve uw arts te raadplegen en hem de consumptie van dit product te melden", klinkt het bij het FAVV. (PDV)