De Brugse Vesten en mooi weer. Het is hoe dan ook een geslaagde combinatie. Maar in de huidige coronatijden ziet de politie het toch liever niet gebeuren. Wandelen en fietsen blijft toegelaten en dan zijn de groene Vesten voor heel wat Bruggelingen een aanlokkelijke plek. Alleen dachten de laatste tijd iets te veel mensen op die manier. Het werd er bij momenten dan ook veel te druk. Met een zonnig paasweekend voor de deur besliste de politie dan ook om maatregelen te treffen. Het is vooral de bedoeling om de fietsers van de paden weg te houden. Zij zullen op bepaalde trajecten de Vesten moeten verlaten en een fietspad verderop nemen. "De verkeersborden zijn aangepast en er worden afsluitingen geplaatst om de paden voor voetgangers te beschermen", zegt Lien Depoorter, woordvoerster bij de Brugse politie.

© JVM

Ook het knooppunt aan de Katelijnepoort wordt aangepast en de Conzett-brug wordt tijdelijk opgehaald. Daar moet iedereen dus een ommetje maken. De politie zal ook de testkarren inzetten om iedereen aan de aangepaste maatregelen te herinneren. Tot slot wijst de politie er ook nog eens op dat alle andere voorschriften geldig blijven. "Een frisse neus halen mag nog steeds. Maar hou zeker voldoende afstand van elkaar. We gaan ook dit weekend weer extra controleren", aldus de woordvoerster. En dat controleren gebeurt zowel in uniform als in burger. Wie zich niet aan de richtlijnen houdt, riskeert een boete van 250 euro.

(TL/JVM)

De Brugse Vesten en mooi weer. Het is hoe dan ook een geslaagde combinatie. Maar in de huidige coronatijden ziet de politie het toch liever niet gebeuren. Wandelen en fietsen blijft toegelaten en dan zijn de groene Vesten voor heel wat Bruggelingen een aanlokkelijke plek. Alleen dachten de laatste tijd iets te veel mensen op die manier. Het werd er bij momenten dan ook veel te druk. Met een zonnig paasweekend voor de deur besliste de politie dan ook om maatregelen te treffen. Het is vooral de bedoeling om de fietsers van de paden weg te houden. Zij zullen op bepaalde trajecten de Vesten moeten verlaten en een fietspad verderop nemen. "De verkeersborden zijn aangepast en er worden afsluitingen geplaatst om de paden voor voetgangers te beschermen", zegt Lien Depoorter, woordvoerster bij de Brugse politie.Ook het knooppunt aan de Katelijnepoort wordt aangepast en de Conzett-brug wordt tijdelijk opgehaald. Daar moet iedereen dus een ommetje maken. De politie zal ook de testkarren inzetten om iedereen aan de aangepaste maatregelen te herinneren. Tot slot wijst de politie er ook nog eens op dat alle andere voorschriften geldig blijven. "Een frisse neus halen mag nog steeds. Maar hou zeker voldoende afstand van elkaar. We gaan ook dit weekend weer extra controleren", aldus de woordvoerster. En dat controleren gebeurt zowel in uniform als in burger. Wie zich niet aan de richtlijnen houdt, riskeert een boete van 250 euro.(TL/JVM)