Brugse verkeersclown Fieto stapt naar politie in clownspak

Verkeersclown Fieto trok naar de politie. © Facebook
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Stefaan Vergaerde, ook bekend als ‘verkeersclown Fieto’, is in zijn clownspak naar de politie gestapt omdat zijn schoolstraat geteisterd wordt door snelheidsduivels. Hij roept ondertussen op om gemachtigd opzichters meer bevoegdheden te geven.

Stefaan Vergaerde, vorig jaar nog door onze lezers verkozen tot dé Krak van Brugge, is gemachtigd opzichter bij het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Hij neemt die rol zeer ernstig en doet dat zelfs als zijn alter ego, ‘verkeersclown Fieto’. Dinsdagmorgen stapte hij in zijn clownspak naar de politie om een verklaring af te leggen over enkele snelheidsduivels.

We worden al twee dagen op rij geconfronteerd met autobestuurders die met hoge snelheid door de schoolstraat rijden“, zegt hij. “Ze negeren de nadars en de verkeersborden en manoeuvreren op het voetpad, om daarna zonder te vertragen door de schoolstraat te rijden. Tot ontsteltenis van vele ouders en kinderen.”

“Ik heb respect voor de politie en heb als verkeersclown een goede relatie met hen”, vervolgt hij. “Ik begrijp ook dat de politie niet overal kan zijn. Door de kalmte langs de Leopold I-laan – door de werken aan de Canadabrug – heb ik mijn werkveld als gemachtigd opzichter verlegd naar de schoolstraat in de Gerard Davidstraat. Ik hou er een oogje in het zeil, maar het is frustrerend om vast te stellen dat hardleerse bestuurders de regels compleet negeren.”

De man roept tot slot op om de bevoegdheden van gemachtigd opzichters uit te breiden. “Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het doen naleven van de verkeersregels in schoolomgeving. Waarom zouden wij, mits een opleiding, geen gasboetes kunnen uitschrijven?” (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier