Brugse vereniging Let’s Co & Co houdt laatste Co Café

Op zondagvoormiddag 8 oktober vindt vanaf 10 uur het laatste Co Café plaats. © svv
Redactie KW

De Brugse vzw Let’s Co & Co gaat haar werking zo goed als helemaal ontmantelen. Op zondagvoormiddag 8 oktober vindt het laatste Co Café plaats.

Van bij de opstart halfweg 2014 profileerde Let’s Co & Co zich als een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen die even de ratrace van elke dag wilden ontvluchten. In het pand van eigenaar en stichter Steven Bourgeois in de Beenhouwersstraat 119 wilde hij een thuissfeergerichte omgeving neerzetten die draaide rond co-creatie, coöperatie, co-inspiratie en connectie.

De voorbije jaren vond er tal van workshops en andere educatieve manifestaties plaats. Bourgeois gaat dit nu sterk afbouwen. “We kijken terug op een leerrijke periode waarin we samen de schouders hebben gezet onder de creatie van een uniek en co-minded concept in Brugge”, zegt Bourgeois.

“Gaandeweg hebben we het één en het ander verwezenlijkt. Hier en daar hebben we ook een steek laten vallen, maar vooral veel inspiratie opgedaan, net als tal van mensen op onze beurt geïnspireerd. Er komt een moment waarop zaken afgewogen moeten worden. Dit moment is er nu. Omdat er op verschillende andere plekken in en rond Brugge al een verwant aanbod aan workshops, cursussen of lezingen is, vonden we het moeilijk om als kleinere speler de aandacht van geïnteresseerden te blijven wekken. In onze met evenementen en dagelijkse nieuwtjes overrompelende mediastroomgerichte maatschappij vraagt het veel werk en energie om er bovenuit te steken en aandacht te krijgen. Daarom geven we er de voorkeur aan een ander pad in te slaan. Ondertussen juichen we het feit toe dat er meer en meer inspiratieplekken opduiken in Brugge en daarbuiten.”

Op zondagvoormiddag 8 oktober vindt vanaf 10 uur het laatste Co Café plaats.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier