Brugse Vanden Broele Group blijft de duurzame lat hoog leggen

Redactie KW

Gisteren ontving de Vanden Broele Group voor de vierde keer het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen. Daarmee engageren de vier bedrijven van de Brugse communicatiegroep zich om verder specifieke duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Ook de klanten en leveranciers worden hierin gestimuleerd. Vanden Broele is één van de twee West-Vlaamse bedrijven die hun maatschappelijke inspanningen ook rapporteren volgens de internationale klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Vanden Broele Productions, Uitgeverij Vanden Broele, IT- bureau Novado en communicatiebureau Cayman (de vier bedrijven van de Vanden Broele Group) engageren zich al jaren inzake duurzaam ondernemen. Het mvo-beleid van Vanden Broele Group gaat veel verder dan het minimaliseren van een negatieve invloed op de samenleving (via energiebesparing, duurzaam mobiliteitsbeleid, zonne-energie, …). Met de producten en diensten die zij ontwikkelen kunnen ook de klanten zélf een positieve bijdrage leveren: ze ontzorgen de gebruiker, vereenvoudigen processen, besparen kosten. Vanden Broele legt de lat van het duurzaam ondernemen steeds hoger en volgt de nieuwe internationale normen.

Cayman, het communicatiebureau van de groep Vanden Broele, heeft met Cayman_Blue een gespecialiseerde afdeling voor het uitwerken van sensibiliseringscampagnes en strategieën rond duurzaamheidscommunicatie. Een kwestie van niet enkele het goede voorbeeld te geven, maar ook andere bedrijven en organisaties te helpen om duurzaamheid uit te dragen!

Innovatief duurzaamheidsverslag als duurzaam visitekaartje

Sinds 2009 stelt Vanden Broele voor elk bedrijf van de groep een GRI-conform duurzaamheidsverslag op waarin op een transparante manier alle inspanningen en verbeteringen omtrent duurzaam ondernemen beschreven worden. Als communicatiespecialisten maakte Vanden Broele er geen saai verslag van, maar een origineel boekje met getuigenissen van medewerkers die vertellen wat duurzaamheid anno 2016 betekent en welke impact hun projecten kunnen hebben op de klanten. www.duurzaamvandenbroele.be

Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is een initiatief van POM West-Vlaanderen, VOKA en Bureau Veritas om bedrijven te stimuleren tot een duurzame bedrijfsvoering. http://www.charterduurzaamondernemen.be/

(SV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.