Brugse uitbater plaatst aftelklok naar heropening horeca

Philip Maes, uitbater van bierwinkel annex horecazaak 2be in de Wollestraat, plaatste op zijn terras aan de Rozenhoedkaai in Brugge een grote aftelklok.© Davy Coghe
Philip Maes, uitbater van bierwinkel annex horecazaak 2be in de Wollestraat, plaatste op zijn terras aan de Rozenhoedkaai in Brugge een grote aftelklok.© Davy Coghe
Redactie KW

Philip Maes, uitbater van bierwinkel annex horecazaak 2be in de Wollestraat, plaatste op zijn terras aan de Rozenhoedkaai in Brugge een grote klok die aftelt naar de verhoopte heropening van de horeca op 1 mei. “Als de volledige heropening niet mogelijk is tegen 1 mei kan al begonnen worden met de terrassen”, stelt de man.

Philip Maes was er vorig jaar in maart als allereerste in Brugge bij om zijn zaak te sluiten door het oprukkende coronavirus. Zijn Italiaanse zakenpartner wist via haar familie immers maar al te goed welke drama’s er zich in haar land van herkomst toen afspeelden.

Signaal geven

De uitbater van 2be, een bierwinkel en horecazaak met terras dat uitzicht biedt over de sprookjesachtige Rozenhoedkaai, onderschat het virus dus niet maar wil nu wel een signaal geven dat het dringend tijd wordt om de horeca te gaan heropenen. De man liet een grote digitale aftelklok op zijn terras plaatsen, bijzonder goed te zien voor iedereen die vanop de Rozenhoedkaai in de richting van het Belfort kijkt.

“Ja, het is misschien wel een beetje een stunt. Ik heb wel een rebels kantje. Tot nu toe heb ik nog niemand gehoord, ook niet van de stadsdiensten, om te klagen over die opstelling op mijn terras. Maar de klok staat er dan ook nog maar van gisteren. Ik wil vooral een statement maken dat het hoogtijd is dat de horeca weer kan heropenen.”

Minstens terrassen openen

“De sector heeft het nu heel moeilijk. En we hebben ook allemaal zoveel geïnvesteerd, zoals in plexiglazen platen om de veiligheid te garanderen. Maar niet alleen de horeca heeft het zwaar. Ook voor veel brouwerijen, waarmee wij veel samen werken, staat het water aan de lippen. Volgens mijn informatie zal een derde van de recent opgerichte kleinere brouwerijen deze crisis niet overleven.”

Ja, het is misschien wel een beetje een stunt. Ik heb wel een rebels kantje.

“Of ik nog geloof dat de opening van de horeca effectief mogelijk is tegen 1 mei? Ik hoop toch nog altijd van wel. En als dat niet mogelijk is, kan toch al begonnen worden met de terrassen open te doen.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier