Brugse textielfirma maakt mondmaskers voor geestelijken

Voor de geestelijken vervaardigt de Brugse nv Slabbinck mondmaskers met een vredesduif als symbool. (foto gf)
Stefan Vankerkhoven

In volle coronatijd is de Brugse firma Slabbinck tijdelijk overgeschakeld van het vervaardigen van religieuze gewaden naar de productie van mondmaskers. De stiksters hebben al 20.000 maskers vervaardigd. Met een vredesduif als religieus motief voor de priesters die het wensen.

In deze coronatijden treft de lockdown ook de firma Slabbinck. Aanvankelijk betekende dit tijdelijke werkloosheid voor 58 werknemers. Maar medezaakvoerder Viktor Slabbinck maakte van de nood een deugd: “We zijn tijdelijk overgeschakeld op de productie van mondmaskers. Daardoor was het mogelijk om de voorbije weken met een bezetting van 30 mensen te blijven werken.”

“Op enkele weken tijd hebben we al een kleine 20.000 mondmaskers vervaardigd. We zijn begonnen met het leveren aan de medische sector, omdat daar de nood het grootst was. Sinds 4 mei kunnen we ook andere bestellingen inplannen. We zijn gestart met geborduurde maskers, zodat de klant zijn huisstijl in een mondmasker kan weerspiegeld zien. We bieden ook een mondmasker voor geestelijken aan, met een vredesduif als religieus symbool op het masker geborduurd.”

De firma Slabbinck is ook ‘hofleverancier’ voor Paus Franciscus, die geregeld religieuze gewaden bij deze Brugse firma aankoopt. Heeft hij ook al een mondmasker besteld? Viktor Slabbinck: “Omwille van de privacy communiceren we niet over bestellingen van onze klanten. Maar ik kan u wel bevestigen dat we nog geen bestellingen van “hogerhand” hebben ontvangen…”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.