Brugse sporters krijgen deze zomer al voorsmaakje in nieuw sportcentrum Xaverianen

Wim Kerkhof

Brugse sporters kunnen deze zomer al in primeur komen kennismaken met de nieuwe sport- en cultuurtempel Xaverianen in Sint-Michiels. Dat opent officieel de deuren in september, maar de stad besloot de sportzalen nu al te verhuren.

Verenigingen én individuele sporters kunnen vanaf vandaag terecht in de drie sportzalen van het gloednieuwe wijkcentrum. Zowel de ruime balsportzaal, danszaal en gevechtssportzaal worden ter beschikking gesteld. “Iedereen heeft er lang naar uitgekeken om weer in veilige omstandigheden te kunnen sporten. Nu het complex eindelijk werd opgeleverd, wilden we het dan ook zo snel mogelijk openen. Uiteraard houden we hierbij rekening met de coronamaatregelen”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). Verenigingen én individuele sporters kunnen vanaf nu dus online reserveren (via deze link).

Zeven op zeven geopend

In september, als ook de andere voorzieningen allemaal ingericht zijn, volgt nog een officiële opening voor het volledige complex. Zo komt er ook een polyvalente cultuurzaal en krijgt de bib van Sint-Michiels er een nieuw onderkomen. “In september starten we met de omgevingsaanleg, en worden de twee kunstgrasterreinen aangelegd voor de krachtbal”, aldus nog schepen Demon. Heel wat Brugse sportverenigingen krijgen straks een nieuwe stek in het complex, dat zeven dagen op zeven geopend zal zijn.

Ondergrondse parking

Het stadsbestuur wierf hiervoor vijf nieuwe sportmedewerkers aan. Wie met de wagen komt, kan die kwijt in de ondergrondse parking. Die telt 230 plaatsen. “Ook buurtbewoners zullen er in principe hun wagen kwijt kunnen, maar het is uiteraard niet de bedoeling dat de Vives-studenten hier allemaal komen parkeren. Dat gaan we goed moeten monitoren”, besluit Demon. Aan het nieuwe sport- en cultuurcomplex hangt een prijskaartje vast van om en bij de 15 miljoen euro. Ook de omgevingsaanleg is daarin inbegrepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.