Brugse skyline op dure schoen? Niet helemaal …

De bewuste schoen.
Redactie KW

De bekende Nederlandse schoenenproducent Van Bommel gaf de winkel in Brugge een volledige make-over en focust op de opvallende creaties van Floris Van Bommel zelf. Naar aanleiding daarvan werd een schoen met Brugse skyline gelanceerd. Al blijkt die skyline niet al te accuraat …

Om de opening van de vernieuwde Floris Van Bommel Store in de Zuidzandstraat extra in de verf te zetten, ontwierp Floris Van Bommel een exclusieve herenschoen met daarop de Brugse skyline. Of toch een interpretatie van de skyline, want bij nader inzien blijkt die niet al te accuraat te zijn.

Bij een eerste blik op de schoen denk je immers het belfort, het stadhuis, een stadspoort en een typisch Brugse trapgeveltje te herkennen. Maar wie beter kijkt, ziet dat het ‘belfort’ eerder een compilatie van de Sint-Salvatorskathedraal en de Halletoren te zijn.

De échte skyline van Brugge, met links de Halletoren, centraal de Sint-Salvatorskathedraal en rechts de OLV-kerk.
De échte skyline van Brugge, met links de Halletoren, centraal de Sint-Salvatorskathedraal en rechts de OLV-kerk.© Davy Coghe

En ook de andere gebouwen – op het trapgeveltje na – kregen een creatieve interpretatie van de ontwerper. “Floris Van Bommel woont niet in Brugge”, klinkt het bij het Antwerpse Media Mania, dat de communicatie voor de schoenenproducent verzorgt. “De ontwerper heeft zich dan ook gebaseerd op een tekening van de Brugse skyline.”

Van de schoen worden slechts een handvol exemplaren verkocht. Wie zich een paar wil aanschaffen, telt daar 249,90 euro voor neer.

(TV/PDV/SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier