"We deden in het verleden wel al eens wat opdrachten voor de Bloedprocessie", zegt Robin Saunders uit Sint-Kruis. "Toen een van de medewerkers me contacteerde voor deze opdracht, was dat toch even slikken. Het probleem met de sandalen, die naar ik verneem ergens in Azië zouden zijn gefabriceerd, is dat het achterstuk te hoog is uitgewerkt. Er ontstaan daardoor allerlei wrijvingen, zoals in de plooi van de hiel en aan de knoezels."

"Op zich is het wel een kwalitatieve sandaal, maar de hoogte achteraan is gewoon verkeerd ingeschat. We snijden dus een stuk af, polieren het weer mooi en naaien het leer opnieuw af."

De Heilig Bloedprocessie vindt op Hemelvaartdag, donderdag 10 mei, plaats in Brugge.

(PDV-foto PDV)

"We deden in het verleden wel al eens wat opdrachten voor de Bloedprocessie", zegt Robin Saunders uit Sint-Kruis. "Toen een van de medewerkers me contacteerde voor deze opdracht, was dat toch even slikken. Het probleem met de sandalen, die naar ik verneem ergens in Azië zouden zijn gefabriceerd, is dat het achterstuk te hoog is uitgewerkt. Er ontstaan daardoor allerlei wrijvingen, zoals in de plooi van de hiel en aan de knoezels.""Op zich is het wel een kwalitatieve sandaal, maar de hoogte achteraan is gewoon verkeerd ingeschat. We snijden dus een stuk af, polieren het weer mooi en naaien het leer opnieuw af."De Heilig Bloedprocessie vindt op Hemelvaartdag, donderdag 10 mei, plaats in Brugge. (PDV-foto PDV)