Brugse schepen voor Welzijn heeft corona

De Brugse schepen voor Personeel en Welzijn Martine Matthys heeft corona. Dat laat zij weten op haar facebook-pagina. Burgemeester Dirk De fauw ziet geen reden voor het schepencollege om in quarantaine te gaan: “Het laatste nauw contact met Martine dateert van twee weken geleden.”

© Davy Coghe

“Het is schrikken als jouw coronatest positief blijkt te zijn. Het overkwam me deze week”, meldt de Brugse schepen Martine Matthys op de sociale media. “Na een weekendje koorts, hoesten, veel slapen en geen eetlust, neem je in deze onzekere tijden vlug de stap naar een coronatest. Het resultaat had niet alleen invloed op mijn eigen leven, maar ook op iedereen die ik in de dagen voor de symptomen mogelijks mee samen was geweest. Maar dat waren er gelukkig niet zo veel! Zij werden 10 dagen in quarantaine geplaatst! Het is al duidelijk dat het iedereen kan overkomen, dus zorg voor elkaar, draag een masker, ontsmet je handen, vergader online, werk van thuis, beperk je verplaatsingen..”

Mentale gezondheid

“Maar ook, heel belangrijk: hou op andere manieren contact met elkaar. We zijn zo digitaal geëvolueerd! Dus, gebruik je laptop, smartphone of tablet om te facetimen, skypen, telefoneren of dat ook. Het kan voor iemand die in quarantaine of isolatie zit, een wereld van verschil betekenen als ze zo met jou kunnen communiceren ! Het is absoluut virusvrij en draagt bij tot een betere mentale gezondheid in deze donkere dagen. Ik besef dat ik geluk heb met mijn milde symptomen en met mijn grote entourage, maar ik ken heel wat andere voorbeelden”, aldus Martine Matthys.

Quarantaine?

Moet nu het hele Brugse schepencollege in quarantaine? Burgemeester Dirk De fauw vindt van niet: “De andere schepenen en ikzelf hebben de voorbije twee weken geen nauw contact gehad met Martine. Zij was begin deze week niet aanwezig op de vergadering van het schepencollege. Het is dus bijna veertien dagen geleden dat we nog hebben samen gezeten. Niemand van de andere schepenen vertoont symptomen. Zowel Martine als ik hebben de contact tracing app op onze smartphone, die aangeeft of we in contact zijn geweest met iemand die covid-19 heeft. Tot nu toe heb ik nog geen enkele keer een bericht gekregen dat dit zo is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.