Brugse Romina strikt populairste boer aller tijden

Romina en Jan. © VTM

Het heeft geen haar gescheeld of ze had haar brief niet verstuurd, maar vandaag is Romina Paret maar al te blij dat ze haar kans toch heeft gewaagd. De knappe brunette uit Dudzele heeft dé hoofdvogel van Boer zkt Vrouw aller tijden afgeschoten: boer Jan uit Australië. Het kersverse koppel bouwt rustig aan z’n relatie en in december volgt de ultieme test, want dan gaat Romina voor vijf weken naar haar boer. Ver weg van alle camera’s, zonder andere meisjes. “Het klikt tussen ons. Elke dag hangen we twee uur met elkaar aan de telefoon.”

Romina Paret (27) heeft het hart gewonnen van de meest populaire boer aller tijden in de geschiedenis van Boer zkt Vrouw. Boer Jan deed het hart van bijna achthonderd dames sneller slaan, want zoveel brieven kreeg de 30-jarige cowboy uit Australië.

Romina heeft nochtans lang getwijfeld om haar brief te versturen, want ze zag het niet echt zitten om voor heel Vlaanderen op televisie te komen. Op de koop toe liet ze haar brief zelfs nog liggen tot ná de uiterste inschrijfdatum. “Het waren mijn vriendinnen die mij overtuigden dat ze in de eerste aflevering van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond een mooie boer hadden gezien, die wel iets voor mij zou kunnen zijn. En ze hadden gelijk!”, lacht Romina. Ze ging zelf haar brief afgeven. “Maar toen ik zag hoe lang de rij was, heb ik getwijfeld om gewoon terug naar huis te keren.”

Romina en Jan.
Romina en Jan.© VTM

Twee keer bijna net niet en dan uiteindelijk achthonderd dames achter je laten en het hart van veroveren van de meest populaire boer, het lijkt bijna een sprookje.

Maar nu meteen naar Australië verhuizen zit er niet in voor Romina. “Mensen kijken raar op als ze me ergens tegenkomen en vragen waarom ik nu niet in Australië woon. Ze denken dat het dan toch niets is geworden tussen Jan en ik. Dat vind ik frappant. Het is toch maar normaal dat ik niet halsoverkop vertrek naar Australië en hier alles achterlaat? Ik heb hier mijn huis, mijn familie, mijn vrienden, mijn werk,… Ik heb hier mijn leven opgebouwd, het zou toch absurd zijn om dat allemaal op één, twee, drie achter te laten?!”

Jan naar Dudzele?

Al zit de kans er wel in dat de laborante uit Dudzele verhuist naar Australië. “Als het effectief een relatie wordt tussen Jan en mij, dan denk ik daar wel over na. Nu zijn we elkaar nog aan het leren kennen. Het is trouwens niet uitgesloten dat Jan terugkeert naar België en hier komt wonen. Hij staat daar ook voor open.”

Romina Paret.
Romina Paret.© VTM

Romina had naar eigen zeggen totaal niet verwacht dat Jan voor haar zou kiezen. “Echt niet! Ik dacht dat hij voor Stephanie zou kiezen. Ik vond dat Jan meer aandacht had voor de andere meisjes, dat hij tegen mij niet zoveel terug zei als tegen hen. Ik heb hem dat ook gezegd achteraf en hij zei dat hij wat verlegen en geïntimeerd was bij mij.”

Ondertussen hebben Romina en Jan al maanden dagelijks contact. In oktober is Jan nog in België geweest, maar toen moesten de twee zich verstoppen voor de buitenwereld. “We missen elkaar. We hangen zeker twee uur per dag aan de telefoon. Wat niet zo gemakkelijk is met het tijdverschil van 10 uur. We horen mekaar meestal net voor ik ga slapen en hij opstaat.”

Vijf weken Australië

Of de twee nu effectief een koppel zijn? “We daten niet met iemand anders, het klikt echt tussen ons en we willen een relatie zeker een kans geven. In december vertrek ik voor vijf weken naar Australië. Daar zullen we elkaar beter leren kennen, zonder andere meisjes en ver weg van alle camera’s. Daar kijken we allebei echt naar uit, want die camera’s dat doet toch iets met je. Zowel Jan als ik waren veel losser als er geen camera’s bij waren.”

Romina en Jan.
Romina en Jan.© VTM

“Jan kan geen vijf weken vrijaf nemen, al zal er wel tijd zijn om elkaar te leren kennen en leuke dingen te doen. Het is mijn bedoeling om ook wat te werken in Australië. Ik heb aan Jan gevraagd om iets te zoeken voor mij. Dat kan op de boerderij zijn, maar evengoed in een tearoom. Ik heb geen zin om in de zetel te zitten wachten tot Jan ‘s avonds thuiskomt van zijn werk. Op die manier leer ik ook het echte leven kennen in Australië.”

Snel weer vergeten

Romina wil nu in alle rust haar leven weer opnemen, met boer Jan erin liefst uiteraard. “Ik mis de camera in mijn gezicht niet, neen! Het was niet gemakkelijk om al die maanden te moeten zwijgen. Je bent enthousiast en wil wel iets vertellen aan de mensen in je dichte omgeving, maar dat mag niet.”

Romina werd ook dikwijls herkend op straat, in de winkel of tijdens het uitgaan. “Er was altijd wel iemand die mij herkende. Iets waar Jan in Australië geen last van had. Hij zag ook de kranten en de boekjes niet passeren en hij werd dus minder geconfronteerd met de impact van het programma. De online commentaren heb ik bewust niet willen lezen want ik weet ook wel dat de meningen verdeeld waren. Maar soms lees je wel eens iets en daar moet je dan mee om kunnen. Maar dat is net het voordeel in Vlaanderen, over drie maanden is iedereen je weer vergeten!”

(BC-foto’s VTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier