Brugse ‘rage room’ door plaatsgebrek verhuisd naar Wingene

© rageroomwreckit.be
Redactie KW

Wie zijn frustraties kwijt wil en eens een huiskamer aan diggelen wil slaan, kan daar niet langer voor in Brugge terecht. De ‘rage room’ is namelijk verhuisd naar Wingene. “Door het grote succes. We hadden echt meer plaats nodig”, klinkt het.

In november 2018 startte zaakvoerder Michaël Bernaert (27) met zijn “Rage Room Wreck It”. Hij bracht die onder in een loods in Sint-Kruis (Brugge). In maart haalde zijn concept plots alle media. “Dat heeft het echt wel helemaal gelanceerd. Plots werden we bekend en wilden heel wat mensen het proberen”, zegt Michaël.

Van heinde en verre

En “het” is behoorlijk uiteenlopend. Want in de rage room is zowat alles mogelijk. Wil u het duurste concept? Dan telt u 150 euro neer en kan u een volledig nagebouwde woonkamer helemaal aan diggelen slaan. En zelfs een auto kan u onder handen nemen met een baseball bat.

De stijgende populariteit noodzaakte Michaël wel om te verhuizen. “De locatie in Brugge werd eigenlijk te klein. Ik vond de kamers zelf iets te klein, maar vooral de opslagruimte werd te beperkt. En die hebben we echt wel nodig om attributen om de rage rooms te vullen te stockeren”, zegt Michaël.

En dus ging hij op zoek naar een andere locatie. En die vond hij in een loods in de Verrekijker in Wingene. Een eindje van Brugge, maar opnieuw een schot in de roos. “Ik had aanvankelijk wat schrik om uit de stad te trekken. Maar die bleek ongegrond, want we merken dat mensen echt wel bereid zijn om ook naar hier af te zakken. Er komen zelfs Nederlanders en Fransen om het te proberen”, zegt Michaël. “Voornamelijk in de zomer. Ik denk dat mensen dan op zoek zijn naar iets actiefs en iets nieuws.”

Droomstart

In de nieuwe loods is er meer stockageruimte en plaats voor twee rage rooms. Daar kunnen nu bovendien acht mensen tegelijkertijd in “aan het werk”. De Rage Room is vier dagen per week open en krijgt op die dagen ook telkens volk over de vloer.

Ongeveer twintig mensen per week komen zich uitleven. Het duurt zo’n half uur om een kamer op te bouwen en een klein uur om alles nadien weer op te kuisen. Voorlopig doe ik het alleen met hulp van vrienden en familie”, zegt Michaël. “Maar het gaat momenteel echt heel goed. Ik denk dat ik als ondernemer van een gedroomde start mag spreken.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier