Brugse politie treedt straks strenger op tegen wie ‘s nachts zwemt in de Reitjes

Zwemmen in de Reitjes mag nog altijd, maar alleen in het weekend. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Brugse politie zal vanaf dinsdag strenger optreden tegen wie zich aan een nachtelijke duik waagt in de Reitjes. Zwemmen mag er enkel tijdens het weekend, wanneer er redders zijn.

“De afgelopen weken moest de Brugse politie geregeld mensen aanmanen om uit het water te komen”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. “Dat was vooral het geval aan de Coupure, waar in het weekend een frisse duik wél is toegelaten, onder het bijzijn van redders en met de nodige faciliteiten. Zonder toezicht is zwemmen in de Reitjes best gevaarlijk. Bovendien verstoren nachtelijke zwemmers de nachtrust van heel wat omwonenden, want met het warme weer slapen mensen graag met het raam open. De hele maand juli kwamen er dan ook geregeld meldingen binnen van geluidsoverlast, afkomstig van jongeren die na een frisse duik ook nog een luidruchtig feestje bouwen.”

“De vele oproepen via sociale media en de pers om er niet te zwemmen op onbewaakte momenten blijken tevergeefs”, vervolgt Lien Depoorter. “Omwonenden die de zwemmers vragen hun nachtrust te respecteren, werden ook al meermaals agressief benaderd. Daarom beslist de politie nu om zwemmers die betrapt worden meteen mee te nemen naar het Politiehuis en hen dus bestuurlijk aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. Wie meegenomen wordt naar het politiekantoor, hoeft er niet te blijven tot zijn of haar badkostuum helemaal droog is, maar wel zelf een terugrit regelen. Ook de combitaks van 100 euro is voor eigen rekening.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier