Brugse politie klist dief met 15 gram hasj op zak: “Wist niet dat dit illegaal is”

Redactie KW

Een 32-jarige man uit Herstal riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf voor diefstal, drugsbezit en illegaal verblijf in het land.

In de vroege ochtend van 27 augustus zag een getuige hoe T.A. in het Brugse centrum aan de klinken van geparkeerde auto’s aan het trekken was. Hij slaagde erin de deur van een Mercedes te openen, maar toen een voertuig voorbijreed ging hij er vandoor op een witte damesfiets.

De politie zag de fiets even later in de buurt van een geparkeerde Opel Astra. Op de passagierszetel lag T.A., die in de boeien werd geslagen. In zijn rugzak staken talrijke gestolen spullen zoals een gsm, notebook, hoofdtelefoon en zelfs een bidprentje met een medaillon. Bovendien had hij 15 gram hasj bij. “Ik wist niet dat dit illegaal was”, verklaarde hij over de drugs.

De notebook bleek recent gestolen uit een ander voertuig. Ook het bidprentje en medaillon konden aan een diefstal gelinkt worden. Maar de rest van de goederen kon niet aan concrete feiten gekoppeld worden. T.A. betwistte illegaal in het land te zijn. “Mijn cliënt is een Palestijn die opgevangen wordt in Herstal”, pleitte advocaat Mathieu Langerock. “Zijn asielaanvraag is lopende.” De uitspraak volgt op 5 januari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier