https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse ondernemer wordt minister

Zijn functie gaat naar eigen zeggen in vanaf 1 april. (gf)
Zijn functie gaat naar eigen zeggen in vanaf 1 april. (gf)
Redactie KW

Ondernemer Louis De Jaeger roept zichzelf uit tot minister van geluk. Daarmee wil hij naar eigen zeggen het nationale moraal opnieuw opkrikken.

Ondernemer Louis De Jaeger, die een tuinarchitectenbureau met vestiging in Brussel en Brugge runt, pakte vorig jaar uit met een nummer en bijhorende videoclip. Samen met zijn vriendin, met wie hij de band BogusCat heeft, maakte hij een parodie op een nummer David Bowie. Hij wilde naar eigen zeggen niet alleen een boodschap van hoop meegeven. Dat doet hij ook met lezingen over het hele land, voornamelijk over duurzaam ondernemen en over de toekomst van de landbouw. En hij richtte ook samen met een groep ondernemers de PostCorona Movement op, een Facebookgroep met meer dan tienduizend leden waar mensen hun dromen kunnen delen.

Nu heeft de zelfverklaarde eco-missionaris zichzelf uitgeroepen tot minister van geluk. “Het moreel van België heeft het laatste jaar zware klappen gekregen. De gelukscurve is sinds vorige week weer enorm gedaald na het nieuws dat de terrassen dicht blijven. Het lijkt wel alsof de burger niets meer mag of kan doen, vandaar dat het ministerie van geluk in het leven werd geroepen en het geluk-overlegcomité nieuwe maatregelen heeft genomen”, klinkt het.

De nieuwe ‘minister’ legt meteen een aantal maatregelen op. (gf)
De nieuwe ‘minister’ legt meteen een aantal maatregelen op. (gf)

Op 1 april vroeg in de ochtend werd De Jaeger verwelkomd in het Vlaams Parlement, van waaruit hij sinds vandaag opereert. “Ik ben enorm geïnspireerd door Nelson Mandela. Ondanks dat ze hem alles hebben afgepakt, inclusief zijn vrijheid, bleef hij optimistisch en zag hij het leven als zinvol. Als hij gelukkig kon zijn in een gevangenis, kunnen wij dit nu toch ook tijdens de lockdownmaatregelen?” zegt minister De Jaeger.

Enkele van de nieuwe maatregelen die de minister van geluk wil invoeren zijn: verplicht glimlachen (zelfs met mondmasker), lachen in het openbaar, onverwacht gedrag en elkaar voor de gek nemen. “Bel bijvoorbeeld je schoonmoeder op, vervorm je stem en zeg haar dat er de volgende dag vier varkens zullen geleverd worden. Of bel naar een collega en vertel hem dat jullie beiden vervangen worden door robots. Voor meer leuke grappen, kijk op www.1april.net .”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.