Brugse ondernemer Filip Van Driessche overleden aan coronavirus

Redactie KW

Maandag is de bekende Brugse ondernemer Filip Van Driessche (54) overleden. Het coronavirus deed hem wekenlang in een coma belanden maar hij verloor finaal het gevecht tegen de besmettelijke ziekte.

Met het overlijden van Filip Van Driessche verliest de Brugse regio een ondernemer die doorheen zijn loopbaan op heel wat vlakken actief was. Hij runde jarenlang de familiale drukkerij op het industrieterrein De Blauwe Toren in Brugge. Filip was ook de man achter de grootse en populaire ‘cordon bleu’ feesten waarmee hij de ondernemers en middenstanders uit de regio samengebracht.

Eigen PR- en eventbureau

In een later fase van zijn carrière ontpopte hij zich tot organisator van evenementen, onder meer met zijn eigen PR en Eventbureau ‘idee productions’. Met ‘Promostream’ beschikte Filip over een grote en ruime trailer die door bedrijven en dienstverleners kon ingehuurd worden voor het maken van promotie op tal van evenementen. En met de ‘Snow Productions’-attractie verzorgde hij animatie op kerst- en wintermarkten. Als bourgondiër die ook de koksopleiding in Spermalie doorliep, legde Filip Van Driessche zich de jongste jaren ook toe op zijn eigen foodtruck ‘Mr. Fill’s Superfood.’

Beurs ‘Wallonië in Vlaanderen

Filip was ook bekend als organisator van de beurs ‘Wallonië in Vlaanderen’, waarmee hij de troeven van dit landsdeel wilde promoten. Deze beurs zou dit jaar op de Markt in Brugge plaats vinden op 20, 21 en 22 maart.

We ontmoetten Filip nog op 10 maart, tijdens de persvoorstelling van deze beurs in het hotel Flanders in de Langestraat. Kort daarna is Filip ziek geworden en vandaag is hij dus overleden aan de gevolgen van het zwaar besmettelijke coronavirus.

Op de CD&V-lijst in Brugge

Burgemeester van Damme en CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft Filip Van Driessche goed gekend. “Filip heeft een enorm zware strijd tegen de ziekte gevoerd. Hij lag maar liefst zes weken in coma. Filip was een zeer geëngageerde streekgenoot en ondernemer. Zo engageerde zich overigens ook politiek; lang geleden evenwel op de CD&V-lijst in Brugge. Met zijn communicatiebureau heeft Filip overigens nog mijn verkiezingscampagnes meer verzorgd. Als evenementenorganisator werkte hij ook samen met onze toeristische dienst in Damme. Hij zal zeker gemist worden“, stelt Joachim Coens.

Filip Van Driessche laat een dochter en echtgenote achter. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.