Brugse oma (72) krijgt vier maanden cel voor slagen aan 16-jarig meisje

Een 72-jarige vrouw uit Brugge heeft in de Brugse strafrechtbank vier maanden celstraf met uitstel gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een 16-jarig meisje. De vrouw ontkende de feiten met klem.

Annie C. was toevallig getuige van het incident en besloot tussenbeide te komen. © Davy Coghe

Op 6 juni 2018 was de kleindochter van Annie C. (72) een 16-jarige medeleerlinge aan het pesten op de bus. De twee waren vroeger nochtans vriendinnen. Aan de bushalte op het Stationsplein in Brugge kwam het tot een schermutseling waarbij de kleindochter haar voormalige vriendin aan de haren zou hebben getrokken.

Tegen glazen wand

Annie C. was toevallig getuige van het incident en besloot tussenbeide te komen. Volgens een ooggetuige mengde de bejaarde Bruggelinge, die zich met een rollator behelpt, zich in het gevecht en sloeg ze het slachtoffer tot drie keer toe in het gezicht. “Daarna kwakte de kleindochter het slachtoffer nog eens met het hoofd tegen een glazen wand van het bushokje”, verduidelijkte de procureur tijdens het proces in de Brugse rechtbank.

Het slachtoffer hield aan de feiten een hersenschudding over. Tijdens de zitting vertelde ze hoe C. haar met haar rollator in het nauw dreef. “Ik zat in een hoekje zat en kon niet meer weg. Ik ben nog altijd angstig als ik aan het station ben en krijg soms paniekaanvallen.” Na het incident vroeg de politie de camerabeelden op, maar daarop was niets te zien omdat er een bus in de weg stond. Het openbaar ministerie vroeg zes maanden cel voor de vrouw.

“Ik heb haar niet geslagen”

Annie C. ontkende de feiten en stelde dat het haar kleindochter was die aan de haren werd getrokken door het slachtoffer. “Toen ik mijn kleindochter ter hulp kwam, keerde zij zich tegen mij”, verklaarde ze. “Ze schold mij uit voor hoer, maar ik heb haar zeker niet geslagen. Dat zijn leugens. Zoiets zou ik nooit doen.” Haar advocaat drong tevergeefs aan op de vrijspraak. De kleindochter zal zich later nog voor de jeugdrechter moeten verantwoorden. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.