Brugse moet verhuis uitstellen door brand in pas gerenoveerd appartement: “Eigenaars tonen begrip”

Redactie KW

De Brugse vrouw die haar pas gerenoveerde appartement onbewoonbaar verklaard zag worden, mag langer in haar huurwoning blijven. “De eigenaars tonen zeer veel begrip. Ik mag er blijven wonen zolang het nodig is”, zegt Myriam Dekeyser (67).

In plaats van volop te verhuizen is Myriam Dekeyser (67) uit Brugge momenteel voornamelijk met experts bezig. Die komen kijken naar het pas gerenoveerde appartement van de vrouw. Daar ontstond maandagmorgen namelijk brand. “De precieze oorzaak kennen ze nog niet, maar er zijn ondertussen al drie experts langs geweest”, zegt ze. “Die zullen dan met de verzekeringsmaatschappijen gaan onderhandelen. Ik had gedacht om de laatste spullen te verhuizen, maar dat is helemaal anders uitgedraaid.”

Ze zag het maandagmorgen met lede ogen aan. De rook kwam uit het raam van haar pas gerenoveerde appartement langs de Potterierei in Brugge. De brandweermannen liepen af en aan. Maar Myriam Dekeyser (67) zelf kon niets doen. Pas na de bluswerken kreeg ze de melding dat het appartement onbewoonbaar zou zijn. En dat terwijl ze vandaag (woensdag, red.) effectief naar het nieuwe appartement zou verhuizen.

Momenteel woont Myriam in een huurwoning op zo’n vijftig meter van het appartement dat ze aankocht en sinds maart renoveerde. Ze had haar huurovereenkomst al opgezegd en moest normaal voor november vertrekken. “Maar de eigenaars hebben gelukkig heel veel begrip getoond. Ik ben hen daar heel erg dankbaar voor. Ondanks het feit dat ik zou weggaan, mag ik er nu blijven wonen zolang het nodig is.”

Alles onder dikke roetlaag

En het ziet er naar uit dat dat wel nog even zal zijn. Want de schade in het appartement is groot. “Ik ben er ondertussen een paar keer geweest. Het is enorm. Echt compleet onbewoonbaar. Alles zit onder een zeer dikke roetlaag. Ik was aan het verhuizen, dus alle deuren stonden open. Daardoor is die rook echt overal gekomen. Met grondig poetsen zal het niet verholpen zijn. Alles zal opnieuw gedaan moeten worden. Mogelijk moet de vloer ook nog vervangen worden zelfs. Ik ben helaas weer voor maanden vertrokken.”

(TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.