Brugse Magdalenakerk nacht lang bioscoopzaal

© SVV
Redactie KW

‘Slow Cinema’ maakte deel uit van kunstenfestival van de traagheid ‘Slow (36h)’.

In het kader van het ‘Slow’-kunstenfestival, dat stilstond bij het begrip traagheid, kon je in de Heilige Magdalenakerk een nacht lang proeven van zogenaamde ‘Slow’-cinema. “We bieden een aanbod van films van cineasten van de lange adem in een spirituele context“, schetste Koen Decorte, coördinator van Yot, de vzw die aan de hand van allerlei initiatieven een andere invulling aan de Heilige Magdalenakerk wil geven.

Een filmavond die spoorde met de filosofie van het kunstenfestival ‘Slow (36h)’ hoorde daar ook bij. Voor cinefielen had men een aanbod in elkaar gestoken dat van 20 uur tot zonsondergang liep.

De avond ging van start met een vertoning van de film ‘Resurrection’ van regisseur Kristof Hoornaert, met aansluitend een nabespreking met hem. Voor de die-hards stond om 5.30 uur nog ‘The Tree of Life’ van Terrence Malick uit 2011 geprogrammeerd. Deze rolprent kon je eerder op de avond, meer bepaald om 23 uur, ook al bekijken. Je ziet er hier trouwens een still uit.

Voor de tientallen filmliefhebbers waren er dekens beschikbaar, zodat ze zich tijdens de nacht aan de films konden verwarmen.

Al deze elementen maakten van ‘Slow Cinema’ een bijzonder experiment.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier