Brugse lingeriezaak breidt uit met … ‘literair theehuis’

Bij Sun Mae kan je nu ook terecht voor een kopje thee. © PDV
Redactie KW

Sun Mae Lingerie Couture in de Hoogstraat werd omgevormd tot een ‘house of flavours, fashion and beauty’. “Ik ga voor een conceptstore die alle zintuigen wil prikkelen én die een platform wil bieden voor beginnende ontwerpers”, zegt Sun Mee Nele Catrysse.

Sinds 2012 kunnen liefhebbers van verfijnde, luxueuze en exclusieve lingerie terecht bij Sun Mae in de Hoogstraat.

Sun Mee Nele Catrysse ontwerpt en verkoopt er haar geheel eigen lingerielijn. Haar opmerkelijke naam is het gevolg van haar Zuid-Koreaanse afkomst en adoptie door een Vlaams gezin uit Hamme toen ze nauwelijks vijf maanden oud was.

Eigen label

Ik ben al van kindsbeen af graag creatief bezig, zowel met muziek, woord als dans“, vertelt Sun Mee. “Dat bracht me naar het Lemmensinstituut, waar ik klassieke gitaar studeerde. Ik volgde daarna studies sociaal-cultureel werk, maar kwam toch in de commerciële wereld terecht en klom vlug op in de uitzendsector. Na zo’n tien voelde ik me niet meer goed in die harde, concurrentiële omgeving en wilde ik me opnieuw creatief gaan uiten. Ik volgde opleidingen zoals patroontekenen en kantverwerking én nam deel aan de Triumph Inspiration Awards, waar ik met mijn lingerie-ontwerp een mooie plaats behaalde. Het was de aanzet om mijn eigen lingerielabel op te starten onder mijn Koreaanse naam Sun Mae.”

Nood aan afwisseling

Nu we enkele jaren verder zijn is voor het Sun Mee, die naar eigen zeggen veel nood heeft aan afwisseling en creatieve uitdagingen, tijd om enkele nieuwe elementen toe te voegen aan haar zaak.

“Het is altijd al zo geweest dat ik uitgebreid de tijd neem voor mensen die hier langs komen voor mijn lingerie en couture. Ze krijgen dan ook iets om te drinken en al vlug wordt dat een echt sociaal gebeuren. Ik wil dat verder uitwerken en heb op de eerste verdieping een literair theesalon uitgewerkt. In een huiskamersfeer kunnen de gasten genieten van een kopje high-end-tea van Aziatische oorsprong. Ondertussen kunnen ze snuisteren in een aanbod boeken met een link naar mijn Aziatische roots, maar ook over mode, architectuur, kunst, filosofie en natuurlijk ook thee. Alle snuisterijen, meubels van Bas Van Mullem, boeken en thee zijn trouwens te koop.”

Wegwerpcultuur

Omdat Sun Mee zelf hard heeft moeten knokken als ontwerper en ze beseft dat geluk soms in een klein hoekje schuilt, wil ze nu ook zelf andere ontwerpers op weg helpen. “Mijn nieuwe concept met een vast aanbod van mode, interieur, literatuur en het Aziatische theeritueel kunnen samengaan met tijdelijke gasten: zorgvuldig geselecteerde designers die tijdelijk van mijn platform gebruik mogen maken”, zegt Sun Mee. “Met mijn concept in een eeuwenoud pand in de binnenstad wil ik een alternatief bieden voor de jachtige wegwerpcultuur waar uniformiteit de norm is.”

Info: www.sunmae.be.

(PDV)