Brugse koetsiers moeten coronahinderpremie dan toch niet terugbetalen

De Brugse koetsiers moeten de eerder toegekende coronahinderpremie dan toch niet terugbetalen. “Dat werd zonet beslist door Vlaamse minister voor Economie Hilde Crevits”, stelt een opgetogen burgemeester Dirk De fauw.

© belga

Er heerste heel wat onbegrip en ontzetting onder de Brugse koetsiers toen onlangs bekend werd dat een aantal onder hen de eerder toegekende hinderpremie om de gederfde inkomsten door de coronacrisis op te vangen, moest terugbetalen.

Het gaat om bedragen tussen de 8.000 en 14.000 euro. Als reden hiervoor gaf het bevoegde Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen dat deze koetsiers niet beschikken over een ‘fysieke winkel’ die ze moeten sluiten. Deze premie zou immers bestemd zijn voor winkels.

Markt als winkel

Een aantal koetsiers namen een advocaat onder de arm en er werd ook aangeklopt bij burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Die contacteerde bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V) én kan nu ook goed nieuws aankondigen.

“Minister Crevits besliste net dat de hinderpremie voor de betrokken koetsiers toch niet moet terugbetaald worden. Dat is dus heel goed nieuws”, stelt de burgemeester. “De Markt met de koetsen wordt nu beschouwd als de ‘winkel’ van de koetsiers. Het lijkt me een heel mooie zaak dat dit werd rechtgezet.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.