Brugse Kaasmarkt pakt uit met nieuwe opstelling

Redactie KW

Op zondag 1 september wordt op het Zand in Brugge de elfde editie gehouden van de Brugse Kaasmarkt. De organisatoren pakken dit jaar uit met tal van nieuwigheden.

Het gaat om een nieuwe opstelling waardoor het voor de bezoeker comfortabeler zal worden om de kaasmarkt te bezoeken met de 60 standen van kaasmakerijen uit binnen- en buitenland. Het aantal standhouders wordt beperkt tot zestig zodat er telkens terug kaasmakerijen op de wachtlijst staan. Dit jaar komt Danni Heylen (Pascalleke uit de populaire tv reeks FC De Kampioenen) de kaas aansnijden op de opening, samen met leden van het Brugse schepencollege.

Nog nieuw zullen de brouwerijen zijn die aanwezig zullen zijn op de kaasmarkt, met onder meer de brouwerijen Westmalle en De Leite. Voor de elfde editie werd opnieuw gekozen voor een kaasambassadeur. Het gaat om het restaurant Franco Belge uit de Langestraat die reeds kazen promoten in hun zaak. Traditioneel verwachten ze ook opnieuw vijf blaaskapellen, de kaasdragers van Alkmaar en de Alpenhoornblazers.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.