Brugse jachtclub in rouw na tragisch ongeval Marcel (66)

De Kemphaan, de boot van Marcel Dick. © MM
Redactie KW

Yachtclub Flandria Brugge is in diepe rouw nadat één van hun bekendste gezichten om het leven kwam bij een tragisch ongeval. Marcel Dick (66) viel in het water naast zijn boot en werd pas gisterenochtend teruggevonden. Vermoedelijk lag de zestiger al enkele uren in het koude water. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe de man in het kanaal terechtkwam.

Grote verslagenheid binnen de Yachtclub Flandria Brugge langs de Bargeweg. Het overlijden van Marcel Dick (66) valt door bestuur en leden amper te vatten. Stuk voor stuk bleven ze gisterenmiddag vol ongeloof achter. Daarbij bleef één prangende vraag op ieders lippen hangen: waarom Marcel? De exacte omstandigheden van het tragisch ongeval worden nog verder onderzocht. Vast staat dat het lichaam van de 66-jarige man even na 8 uur werd opgemerkt door één van de booteigenaars. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en konden enkel het overlijden van Marcel vaststellen. Wat er juist gebeurde is voorlopig nog onduidelijk. Waarschijnlijk viel de gepassioneerde schipper woensdagavond of -nacht in het water en raakte hij niet meer aan de oever.

Goedlachs

Marcel Dick (66) was volgens enkele vrienden binnen de jachtclub nog maar recent op pensioen. Naar de oorzaak van het ongeval hebben ze het raden. “Misschien was het glad en kon hij zich niet meer tijdig vastgrijpen? Een railing aan zijn boot was er niet. Het is ongelooflijk dat zo’n ongeval net hem moet overkomen“, klinkt het binnen de club. Politie en parket zullen de zaak verder onderzoeken en bekijken wat er juist fout liep. Ook de exacte doodsoorzaak zal bekeken worden. “Over de oorzaak wil ik me dus zeker nog niet uitspreken. Het is zo al verschrikkelijk genoeg”, zegt Linda Schamps met tranen in de ogen. De vrouw en haar echtgenoot Marnix waren al jarenlang bevriend met Marcel en kunnen amper bevatten dat hij er niet meer is. “Woensdagmiddag stond ik er nog mee te babbelen. Hij was net gearriveerd en vroeg om samen iets te drinken. Toen ik hem vertelde dat ik geen tijd had, deelde hij nog een plaagstoot uit. ‘Jij wil nooit iets drinken samen’, riep hij me al lachend toe. Zo was Marcel. Altijd optimistisch en vrolijk”, getuigt Marnix.

Vriendin

Een kwaad woord over Marcel valt nergens te horen. “Hij was een echte sfeermaker. Door iedereen binnen de club geliefd. Grappen en grollen was zijn leven. Twee weken geleden maakten we nog een fantastische uitstap. Marcel was zo gelukkig. Nee, het besef dat hij er niet meer is, moet nog doordringen”, klinkt het bij enkele leden. Zijn vriendin kwam gisterenmiddag persoonlijk afgezakt naar de jachtclub en was zwaar aangedaan door het ongeval. Ter plaatse kreeg ze steun en troostende woorden van iedereen. Om hun medeleven te betuigen, hing de havenmeester de clubvlag halfstok.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier