Brugse Iron Maidens brengen amusement op Levensloop Brugge

De Brugse Iron Maidens zijn klaar voor Levensloop met v.l.n.r.: Elsje Mulier, Katty Moors, Stefan Taveirne en Herman Mulier. © Davy Coghe
Redactie KW

Op zaterdag 6 oktober weerklinkt om 15 uur in Julien Saelens in Brugge het startschot voor De Levensloop, met als motto ‘loop of wandel mee tegen kanker’. Het event, dat 24 uur duurt, beperkt zich echter niet tot lopen of wandelen. Rond de looppiste staan tijdens die 24 uur tal van kraampjes waar je niet alleen hapjes en drankjes kan vinden, maar ook allerlei leuke activiteiten en sportieve workshops.

De Levensloop is een feestelijk evenement rond solidariteit en fondsenwerving voor de Stichting tegen Kanker. Het event strijkt telkens in een andere stad neer. Het plaatselijke verenigingsleven en de bewoners zetten zich voor de gelegenheid samen in om mensen te vieren die die kanker overleefden of er nog steeds tegen vechten.

“Jammer genoeg zijn er ook slachtoffers te betreuren”, vertelt Elsje Mulier, die zelf kanker overwon en voor de tweede keer paraat is op Levensloop. “Tijdens de openingsceremonie staat iedereen schouder aan schouder om de strijd tegen kanker op te nemen. Levensloop wordt gekenmerkt door een losse en ludieke sfeer.”

Persoonlijk gevecht

Elsje brengt dit jaar opnieuw veel amusement tijdens de Levensloop en doet dat samen met haar team, The Iron Maidens. “We zijn allemaal muziekliefhebbers en kozen onze teamnaam door de link met het lied ‘Run to the Hills’, we zetten er alleen ‘against cancer’ achter”, glimlacht Elsje.

“Ons team bestaat verder uit Stefan Taveirne bassist van Cosy Corner -, zijn vrouw Kathy Moors en Herman Mulier. Twee van ons gingen al persoonlijk het gevecht tegen kanker aan.”

Daarin ligt ook meteen hun verwantschap met het evenement. “We installeren voor de Levensloop een podium van waarop we op allerlei manieren positiviteit willen uitstralen.”

Hun activiteiten leunen vooral aan bij beweging en muziek. Ze organiseren er 24 uur lang workshops met onder meer zumba, Lindy Hop, bootcamp en swing. Ze verdelen ook cheap hugs, er is een aperitiefconcert en natuurlijk ook het muzikaal genot van Cosy Corner. “Er is altijd een erg leuke sfeer, zeker omdat de lopers passeren langs en op de verschillende podia, terwijl ze hun parcours lopen of wandelen”, zegt Elsje.

Meest ludieke team

Naast de Iron Maidens zijn er al meer dan 50 teams ingeschreven. Het inschrijvingsgeld voor de lopers of wandelaars bedraagt 10 euro en gaat naar het team waarbij ze zich inschrijven. “Het belangrijkste is dat het uit de mensen hun hart komt. Vorig jaar hoopten we om tenminste 500 euro bijeen te krijgen en mochten uiteindelijk 2.000 euro overhandigen.” Dit jaar reikt Levensloop ook een prijs uit voor het meest ludieke team. “Vorig jaar kregen we veel te horen dat ons podium zo leuk, ludiek en sfeervol was, dus daar willen we dit jaar nog een schepje bovenop doen.” (EV)

Wie wil meelopen- of wandelen voor The Iron Maidens kan zich inschrijven via www.levensloop.be/relays/brugge-2018.