Brugse horecafiguur Alain Verhaeghe overleden

Alain Verhaeghe begin 2018. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De bekende Brugse horecafiguur Alain Verhaeghe (54) is overleden. Hij was sinds enkele jaren mede-uitbater van café Muttleys op ‘t Zand en nam twee keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Hoewel Alain Verhaeghe al een tijdje ziek was, komt zijn overlijden nu toch enigszins onverwacht. De vijftiger was de voorbije jaren actief als mede-uitbater van het populaire café Muttleys op ‘t Zand in Brugge. Hij was sowieso een graag geziene figuur in de Brugse horeca en sprong vaak in als ‘extra’ als het druk was in druk beklante cafés zoals De Chalet op de Platse in Sint-Andries en in ‘t Santpoortje.

Alain Verhaeghe werkte eerder jarenlang als vertegenwoordiger, onder meer in de verlichtingssector. De man was bestuurslid in de recent vernieuwde handelsgebuurtekring voor ‘t Zand en West Brugge.

Daarnaast nam hij ook twee keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen: in 2012 op de lijst van N-VA en in 2018 op de Open VLD Plus lijst van Mercedes Van Volcem. Van Volcem koestert dan ook warme herinneringen aan Alain Verhaeghe en maakte zijn overleden bekend op de sociale media.

Alain Verhaeghe had twee dochters, Marthe en Florence.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier