Brugse handelaars belonen kinderen die lokaal kopen

Jan en Isabelle van Chocolaterie Spegelaere en schepen van Ondernemen Pablo Annys willen met de kleurwedstrijd lokale handelaren stimuleren, zoals de Brugse slagers, bakkerijen of klerenwinkels. © YH
Redactie KW

Heel juni kunnen kinderen bij lokale handelaren terecht om deel te nemen aan een inkleurwedstrijd, waarmee ze Bellewaerdetickets of gezelschapsspelen kunnen winnen. De wedstrijd hoort bij de campagne ‘Ik koop lokaal bij de winkelier van hier’.

Kinderen die graag kleuren of simpelweg een prijs willen winnen, kunnen van nog tot 29 juni een kleurplaat afhalen bij één van de 80 deelnemende lokale Brugse handelaren, of bij uitbreiding één van de 500 West-Vlaamse. Elke tekening die ingekleurd wordt ingediend, wordt bij de handelaar uitgehangen en maakt kans op een prijs. Winnende jongens of meisjes kunnen zo één van de 32 Bellewaerdetickets winnen en gratis en voor niks een dag uit hun dromen beleven. Ofwel kunnen ze een gezelschapsspel winnen, er zit maar liefst 600 euro aan gezelschapsspelen in de prijzenpot.

‘Ik koop lokaal bij de winkelier van hier’

De inkleurwedstrijd is opgestart in het kader van de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. De campagne wil plaatselijke, kleinschalige handelaars kracht bijzetten, zoals Chocolaterie Speghelaere uit de Brugse Ezelstraat. Jan en Isabelle Spegelaere zijn maar al te blij dat de West-Vlaamse lokale handelaren een steuntje in de rug krijgen. De concurrentie van supermarktketens heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken.

“Wij geven elke tekening alvast een mooi plaatsje aan het winkelraam, of we hangen ze allemaal aan een mooi lint boven de toonbank”, belooft de enthousiaste Isabelle. Kinderen kunnen de inkleurprent tussen nog tot en met 29 juni afhalen en terug indienen bij een lokale handelaar, waarna de tekeningen in drie leeftijdscategorieën worden verdeeld. “Het is overigens goed te merken als een kleurplaat door een ouder is ingekleurd“, waarschuwt schepen Pablo Annys overijverige ouders. (YH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier