Brugse fotografe van lockdown-kiekjes doneert 500 euro aan CAW Noord-West-Vlaanderen

© SV
Redactie KW

Net als andere Brugse fotografen legde de 32-jarige Ann-Sophie Deldycke de voorbije maanden historische beelden vast. Ze kiekte het (bijna ontbrekende) leven in Die Scone tijdens de lockdown light ten gevolge van de coronacrisis. Van haar kleurrijke foto’s maakte ze posters die ze van slogans als ‘Zijn we er bijna?’ en ‘Is het nog ver?’ voorzag en die verkocht ze. De opbrengst ten bedrage van 500 euro schenkt ze nu aan CAW Noord-West-Vlaanderen.

Femke Wardenier, maatschappelijk assistent bij CAW Noord-West-Vlaanderen, nam dit geldbedrag met veel genoegdoening in ontvangst. Het geld vloeit naar het Corona-solidariteitsfonds Noord-West-Vlaanderen dat momenteel hulp biedt aan mensen die dit heel hard kunnen gebruiken. “Er zijn niet enkel acute problemen bij dak- en thuislozen voor wie geschikte opvangmogelijkheden vaak ontbreken”, zegt Christel Verhas, algemeen directeur van CAW Noord West-Vlaanderen. “Door de geslonken voedseloverschotten zijn er ook minder voedselpakketten en daar komt nog het gebrek aan noodzakelijke medische hulp bovenop. Gevolg: nog meer mensen geraken in de penarie.”

Dit verklaart de noodzaak van de oprichting van het Corona-solidariteitsfonds Noord-West-Vlaanderen. “We proberen heel wat noden te lenigen”, vult Jens Jaecques, beleidsmedewerker Projecten-Preventie van CAW Noord-West-Vlaanderen, aan. “Zo gaat de grootste hap van ons fonds nog steeds naar het voorzien van laptops voor gezinnen met kinderen die dit nodig voor hun online lessen. Daarnaast zetten we ook in op het verlenen van toegang tot het internet aan mensen die hier eerder van verstoken bleven. Ook kwamen we al tussen in de kosten van de budgetmeester elektriciteit van mensen met kinderen die vandaag thuis online les volgen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van waar ons solidariteitsfonds toe dient.”

(SV)

Met de verkoop van haar posters droeg ook de jonge Brugse fotografe Ann-Sophie Deldycke bij aan het fonds. Zelf kan u ook helpen, door een bijdrage te storten op het rekeningnummer van CAW Noord-West-Vlaanderen: BE73 0682 4768 3160.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.