Brugse couturier Glenn Martens krijgt de Haec Olimprijs

Glenn Martens kreeg als oud-leerling van het Sint-Lodewijkscollege de Haec Olimprijs 2021. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse couturier Glenn Martens heeft als oud-leerling van het Sint-Lodewijkscollege de Haec Olimprijs 2021 gewonnen. Op die manier eert deze Brugse school haar succesvolle oud-leerlingen.

De naam Glenn Martens klinkt vele modekenners wellicht niet onbekend in de oren. Als creatieve Bruggeling heeft hij al meerdere prestigieuze prijzen in de wacht gesleept, staat hij achter het stuur van Y/Projects en mag hij zichzelf sinds 2020 de nieuwe creatieve directeur van Diesel noemen. Sinds kort ontwerpt Glenn Martens ook de haute couture voor niemand minder dan Jean Paul Gaultier.

Verdiend

Vorig weekend werd de jaarlijkse oud-leerlingendag van het Sint-Lodewijkscollege wegens corona in allerlaatste instantie geschrapt. Maar de bijhorende uitreiking van de Haec Olimprijs kon en petit comité wel plaatsvinden. Deze prijs wordt sedert 1993 uitgereikt aan een succesvolle oud-leerling die volop zijn/haar bloeiende carrière uitbouwt. Beurtelings komen hierbij de deelgebieden “sociaal”, “cultuur/media/kunst” of “wetenschappen” aan bod.

Binnen de driejaarlijkse cyclus was dit jaar de cultuur-, kunsten- en mediasector aan de beurt. Met zijn grootse verwezenlijkingen en engagement in de modewereld is het niet onverdiend dat Glenn Martens dit jaar de Haec Olimprijs overhandigd krijgt.

Glenn behaalde zijn middelbaar diploma aan het Sint-Lodewijkscollege in het jaar 2001 richting Latijn-Moderne talen. Daarna volgde hij interieurvormgeving aan het Sint-Lucas te Gent en studeerde vervolgens als primus af aan de Antwerpse Academie richting mode.

Experimenteel

Na zijn opleiding bleef Glenn niet bij de pakken zitten. Met zijn experimentele aanpak klimt hij de modeladder steeds hoger op en werd daarvoor meermaals bekroond met diverse prestigieuze awards. Hij werd in 2013 Creatief directeur van cultfavoriet Y/projects, sinds 2020 kreeg hij als allereerste ontwerper de titel ‘creative director’ bij de Italiaanse titaan DIESEL en recent mag hij ook nog eens de haute couture ontwerpen voor Jean Paul Gaultier.

Alle ogen van Parijs zijn momenteel op deze creatieve Bruggeling gericht, maar zijn grootse successen zijn ook niet aan het trotse oog van zijn middelbare school voorbijgegaan. Daarom overhandigde het Sint-Lodewijkscollege met trots de Haec Olimprijs aan Glenn in het auditorium van het college.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.