Brugse chocolatier Dominique Persoone creëert dessertpizza voor Otomat met als doel verwaarloosde spinaapjes te verzorgen

V.l.n.r.: Bernard Siroval, David Claeys, Fabienne De Starke en Dominique Persoone. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse chocolatier Dominique Persoone heeft samen met de Belgische pizzaketen Otomat een dessertpizza gecreëerd, waarvan de opbrengst naar een een goed doel gaat: het ecologisch dierenbeschermingsproject van Dominique Persoone in Mexico. De actie leverde inmiddels 2661 euro op, een bedrag dat besteed wordt aan verwaarloosde spinaapjes.

David Claeys en Bernard Sironval, medezaakvoerders van Otomat Brugge, dat anderhalf jaar geleden zijn deuren opende op het Simon Stevinplein, klopten in augustus 2018 aan bij hun buurman Dominique Persoone van The Chocolate Line. Met de bedoeling een lekkere dessertpizza te vervaardigen én een goed doel te steunen.

“Het past perfect in ons project We Care”, zegt Dominique Persoone die al twaalf jaar in de Mexicaanse provincie Yucatan een eigen cacaoplantage heeft met 3300 cacaobomen. “Op een dag kwam er iemand binnen op onze plantage, met een verwaarloosde, blinde spinaap. We hebben die opgevangen en laten verzorgen door lokale dierenartsen en vrijwilligers. Inmiddels zijn er al acht aapjes in onze plantage, die zich in een natuurpark bevindt.”

Duurzaam

“Overigens is onze plantage zeer duurzaam en ecologisch. Voor de cacaobomen moesten geen andere bomen gekapt worden. Integendeel, we hebben er bananenbomen bij geplant, want cacaobomen hebben veel schaduw nodig”, aldus de Brugse chocolatier, die voor Otomat Brugge de Triple Chocolate Pizza creëerde. Uiteraard met pure chocolade uit Mexico, maar ook voorzien van gekaramelliseerde noten en gebrande marshmellows.

In een jaar jaar tijd hebben pizzaliefhebbers in de vijf Belgische vestigingen van Otomat 2.661 Triple Chocolate Pizza’s besteld. Voor elke pizza ging één euro naar dit liefdadigheidsproject. “Hiermee kunnen we toch iets doen. Want de dierenartsen leggen ondanks hun minimumloon wat geld uit eigen zak bij om de opgevangen dieren te voederen. Ook een deel van de opbrengst van onze kruidentuin in Mexico, die gerund wordt door onze laborante Fabienne De Staerke, gaat naar die spinaapjes in ons dierenopvangcentrum”, aldus Dominique Persoone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier