Brugse burgemeester veroordeelt elke vorm van racisme

© BELGA
Redactie KW

De Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) veroordeelde op Facebook “elke vorm van racisme ook binnen de muren van het Jan Breydelstadion” na de klacht die Anderlecht-trainer Vincent Kompany formuleerde na de competitietopper op Club Brugge.

“Ik was deze namiddag aanwezig in het Jan Breydelstadion en zat boven de dug-out van Vincent Kompany en zijn staf. Ik heb op geen enkel moment gehoord dat racistische uitspraken werden geroepen aan het adres van Vincent Kompany. Het zullen dus enkelingen zijn die dergelijke uitspraken hebben gedaan en zeker geen grote groep supporters”, aldus De fauw.

“In de volledige stad Brugge en dus ook niet in het Jan Breydelstadion kan enige vorm van racisme getolereerd worden. Ik wil mij dan ook namens de supporters die dergelijke uitspraken doen verontschuldigen tov Vincent Kompany en zijn staf en tegelijk een oproep doen naar alle voetbalsupporters om op geen enkele manier racistische uitlatingen te doen.”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) loofde op Twitter de reactie van Club Brugge. “Goed dat Club Brugge duidelijk communiceert. Terechte reactie van Vincent Kompany. Hopelijk kunnen hij en zijn ploeg vanavond in alle rust bekomen. De strijd tegen racisme verdraagt geen compromissen”, stelt Verlinden.

Nog meer politieke tenoren lieten hun stem op Twitter horen. “Racisme is voor idioten. Kuis die voetbaluitwassen nu eindelijk eens op. Op het veld, in de tribune maar ook in de kleedkamers, bij het management, de trainers en de makelaars. Uit respect en liefde voor de sport. #opkuisen”, geeft Theo Francken (N-VA) mee.

“Ons voetbal is ziek. Er moet dringend iets gebeuren. Ik hou van de sport, maar al die lelijkheid maakt mij kwaad. Het is tijd voor nultolerantie. Geen racisme. Geen fraude. Geen geweld”, tweette Kristof Calvo (Groen).

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.