Brugse brouwer Xavier Vanneste is vandaag 40 en vol plannen voor de toekomst

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Bruggeling Xavier Vanneste, de oprichter en magaging director van brouwerij De Halve Maan, blaast vandaag op 4 februari veertig kaarsjes uit. Deze master in de handelswetenschappen, die sedert 2005 een familiale brouwerij nieuw leven inblaast, is halverwege zijn carrière. We polsten naar toekomstige uitdagingen voor de brouwer van Brugse Zot en Straffe Hendrik.

Hoe viert u uw veertigste verjaardag?

Xavier Vanneste: “In besloten kring, met vrienden en familie gaan we een feestje bouwen. Verjaren heeft altijd zo’n dubbel gevoel: enerzijds ben je dankbaar voor wat het leven je al gegeven heeft, anderzijds word je alweer wat ouder en daar loop je als mens niet zo mee te koop. Of daar word je liever niet teveel aan herinnerd…”

Is 40 worden een mijlpaal voor u?

Xavier Vanneste: “Ik sta daar niet zo bij stil, omwille van boven vernoemde reden. Voor mij is het een verjaardag als een andere, ik denk niet dat het leven nu plots zo gaat veranderen… enfin, dat hoop ik toch ????”

U bent halverwege uw carrière. Wat zijn de grote uitdagingen en projecten voor de komende jaren?

Xavier Vanneste: “Met de brouwerij hebben we de komende jaren zeker nog enkele belangrijke ambities. De investeringen momenteel in de nieuwe bottelarij en het verwerkingscentrum zijn volop bezig, dat zal ons extra capaciteit geven en mogelijkheden voor groei in de komende jaren. We hopen vooral het vertrouwen van de mensen te kunnen behouden met bieren van topkwaliteit, want dat is waar je als brouwer het meest van al genoegen uit haalt… Verder hoop ik vooral gezond te kunnen blijven en voluit te kunnen blijven genieten van het leven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier