Brugse brouwer pakt uit met rockbieren

De Brugse brouwer Thomas Vandelanotte maakt van Bourgogne des Flandres een bierspeeltuin, waarin hij experimenteert met Bruinen Os en nieuwe recepten. Hij pakt uit met twee bieren, die ruim twee jaar gerijpt zijn in eiken vaten, genaamd naar twee rockchicks: Angie en Rosie.

Thomas Vandelanotte in The Brewer’s Playground. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe

Bruggeling Thomas Vandelanotte is de brouwer van Bourgogne des Flandres in de Kartuizerinnenstraat. Al bijna vier jaar lang test hij nieuwe bieren uit die hij in houten vaten laat rijpen, onder de noemer Brewers’ Playground. Deze brouwer geeft al zijn testbieren en vaten vrouwennamen, meestal gebaseerd op de titel van pop- of rockliedjes. Maar tot nu toe konden enkel de klanten in de gelagzaal deze testbieren van het vat proeven. Nu worden voor het eerst twee nieuwe bieren gebotteld in 1.500 flessen, bestemd voor verkoop.

Het resultaat? Twee stevige biertjes. De Brewers’ Desire Lambic Barrel Aged is amberkleurig, het gaat om een licht zurig bier, qua neus cognac-achtig en bezit 11,5 procent alcohol. Het kreeg de naam Angie, naar een liedje van de Rolling Stones. De Brewers’ Desire Wine Barrel Aged alias Rosie, naar de hit van AC/DC, heeft een rode kleur, omdat er frambozen en blauwe bessen aan toegevoegd zijn. Dat bier is heel vineus door de rijping in een wijnvat, smaakt zeer fruitig en bevat 12,8 procent alcohol. “Beide types zijn echte degustatiebieren, die je best voor of na je eten nuttigt. Ze passen perfect bij een Brugse beschuit en een Achelse blauwe schimmelkaas.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.