Brugse broers blijven langer in de cel op verdenking van drugshandel

© Keith Allison
Redactie KW

Twee Brugse broers blijven in de cel op verdenking van drugshandel. De raadkamer in Brugge heeft hun aanhouding vrijdag bevestigd en met een maand verlengd. Ook het liefje van een van hen blijft een maand langer in de cel.

De politie plaatste de wagen van Bruggeling G.D. (25) eind vorige week aan de kant omdat hij te snel reed en geen richtingaanwijzer gebruikte. Omdat G.D. geen onbekende is voor het gerecht voerde de politie een controle uit van de wagen. De 23-jarige vriendin van G.D. bleek drugs in haar handtas te hebben waarop het gerecht overging tot een huiszoeking in zijn woning, een rijhuis in de Vredestraat in Sint-Kruis.

Op de bovenste verdieping, waar de broer van G.D. verblijft, troffen de speurders enkele tassen aan met daarin 30.000 euro cash geld en ruim zeven kilogram drugs, waaronder xtc, ketamine, cannabis, heroïne, cocaïne en hasj.

Goed voor een totale straatwaarde van 150.000 euro. Zowel G.D., zijn broer J.D. (31) als zijn vriendin werden opgepakt. J.D. betwist zijn aandeel in de handel met klem. G.D. moet in het najaar voor de rechter verschijnen in een ander drugsdossier. (Arne Franck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier