Brugse Biker Boyz fietsen van Brugge naar Bazel in 8 dagen

Wie komt de Biker Boyz nu zaterdag 6 juli om 9.30 uur uitwuiven op de Markt?

Zaterdag vertrekken twaalf Bruggelingen voor een achtdaagse fietstocht naar het Zwitserse Bazel. “Het was onze droom om van op de Markt te vertrekken, want geef toe, welke plek is er mooier om aan te zetten dan de startplaats van de Ronde van Vlaanderen? Terwijl ze in Brussel hun Grand Départ hebben van de Tour, doen wij dat in Brugge om 9.30 uur”, aldus Gregory Devriese, Biker Boy sinds dag één.

De Biker Boyz die zaterdag hun Grand Départ houden op de Brugse Markt zijn Gregory Devriese, Sven Devriese, Karim Hayoune, Otmane Hayoune, Jurgen Vandenbruaene, Steffen Cloet, Serge De Corte, Bruno Depover, Steven Popelier, Bert Devos, Jason Owen, Peter Pattyn en Hugo Lerna. En er is ook een Biker ‘Girl’ bij: Katrien Pintelon.

Eerder al naar de top van de Mont Ventoux

De Biker Boyz zijn niet aan hun proefstuk toe, het is hun zesde fietsreis. “In 2014 hebben we onze eerste fietsreis gemaakt. We waren in totaal met vijf. Mijn jongste broer Sven, enkele vrienden van hem en ikzelf. Op vijf dagen tijd zijn van Reims naar de top van de Mont Ventoux gereden”, begint Gregory Devriese.

“Mondjesmaat werd onze groep vrienden uitgebreid en ondanks dat we redelijk vreemden waren voor elkaar, konden we het goed met elkaar vinden. Onze groep bestaat uit vegetariërs, triatleten, marathonlopers en druk bezette businessmannen die minder tijd hebben om te trainen.”

“In 2015 zijn met zeven van de Dordogne naar Barcelona gefietst, in 2016 hebben we met tien Elzas Les Ballons gereden, in 2017 met twaalf van Nice naar Milaan en in 2018 met twaalf van Bordeaux naar Montpellier. Al die jaren zijn we van pech gespaard gebleven, al zijn we uiteraard wel al eens goed uitgeregend geweest. Minder plezant, maar dat hoort er ook bij. Maar we hebben geluk, volgende week ziet het er goed uit.”

Volgend jaar willen we in de Marokkaanse woestijn fietsen

“Op elk van deze reizen hadden we een mobilhome of bestelwagen mee die we beurtelings bestuurden gedurende onze meerdaagse trips. Voornamelijk door eigen financiering en gedeeltelijke sponsoring van uitgeverij Bitbook slaagden we er telkens in een boeiende reis te maken ondersteund door het thuisfront, onder meer dankzij affiches gemaakt door mijn broer Björn en kennis van de kaart van Europa door enkelen.”

Mooiste plek

Alle routes worden zelf uitgestippeld door de Biker Boyz. “Die zijn telkens te volgen via onze blog. We speelden al enkele jaren met het idee om vanuit Brugge te vertrekken omdat we bijna allemaal in Brugge wonen of er een link mee hebben. En geef toe, wat is een mooiere plek om te vertrekken dan de startplaats van de Ronde van Vlaanderen. Daar starten wij onze Ronde, terwijl ze op diezelfde dag in Brussel hun Grand Départ hebben voor de Tour de France.”

Stevig doortrappen

De Biker Boys zullen acht dagen lang dagelijks 120 tot 140 kilometer in de benen hebben. “We zullen stevig mogen doortrappen. We rijden dwars door België en via het Zwarte Woud naar Bazel. Het zal een boeiende onderneming worden, zeker in het Zwarte Woud waar we tot 3.000 hoogtemeters zullen maken. Voor de een zal dat al wat makkelijker gaan dan de andere, dus we durven ons wel eens op te splitsen in kleinere teams. Op die manier werkt het perfect voor ons.”

Of ze ook al weten waar ze in 2019 heen willen? “Marokko staat bovenaan onze bucketlist. Twee van onze Biker Boyz zijn van Marokkaanse afkomst, dus daardoor zijn we getriggerd om in de Marokkaanse woestijn te gaan fietsen. Terug naar hun roots. Al zal dat wel met de mountainbike zijn en niet met de fiets. We denken er ook aan om dan voor het eerst aan een goed doel te koppelen. Omdat we er in onze kennissenkring al mee geconfronteerd zijn, zal dat wellicht een goed doel zijn die zich inzet tegen kanker. Op die manier kunnen we fietsen en anderen steunen.”


Volg de avonturen via de blog https://gregorydevriese.wixsite.com/boysonbikes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier