Brugse bib levert nu ook boeken aan huis in deze coronatijden

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Nadat de openbare bibliotheek De Biekorf in Brugge de deuren sloot naar aanleiding van de coronamaatregelen, startte ze op 6 april een afhaaldienst voor reserveringen op. Die dienst wordt nu uitgebreid zodat je de reserveringen niet enkel zelf kunt ophalen, maar ook thuis kunt laten leveren.

Volgens schepen van Cultuur Nico Blontrock kan de bib dank zij deze uitbreiding nu ook de mensen die zich niet kunnen, mogen of durven verplaatsen laten genieten van de rijke bibliotheekcollectie.

Materialen reserveren kan via de online catalogus van de bibliotheek. Kies enkel materialen die aanwezig zijn in Hoofdbibliotheek Biekorf. Voeg een ‘thuislevering’-item toe aan de bestelling (er is een ‘thuislevering’-item voor elke zone binnen het Brugse grondgebied).

De bibliotheekmedewerkers gaan aan de slag met jouw aanvraag en je krijgt een e-mail met het tijdstip waarop jouw bestelling geleverd wordt. Als je geen thuislevering-item mee reserveert, zal je een e-mail krijgen met een tijdstip om je bestelling af te halen in Hoofdbibliotheek Biekorf.

Alle praktische informatie over de thuislevering en een lijst met veel gestelde vragen vind je op de website van de bibliotheek (https://brugge.bibliotheek.be).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.