Brugse Belfort heropent zijn deuren

Stefan Vankerkhoven

Op 1 juli heropent het Brugse Belfort zijn deuren voor toeristen en andere bezoekers. Met eerst twee testweekends in juni. Sedert de heropening na de lockdown hebben al 8177 personen de Musea Brugge bezocht.

Een maand geleden kon Musea Brugge gefaseerd weer de deuren openen van de meeste locaties. Intussen zijn al 6.886 reservaties geregistreerd vanaf de heropening. Het totaal aantal verkochte tickets bedraagt 8177. Wat betekent dat 15% van de bezoekers toch opdaagt zonder vooraf online een ticket gereserveerd te hebben.

De grootste publiekstrekker, het Belfort, kan voortaan ook weer open gesteld worden voor bezoekers. De twee komende weekends zijn testweekends. Als alles perfect blijkt te draaien, met de nodige beperkingen door middel van het invoeren van tijdsblokken in het reservatiesysteem, kan het monument vanaf 1 juli dagelijks van 10 tot 18 uur opnieuw zijn deuren openen.

Schepen van cultuur Nico Blontrock verklaart: “We leverden de voorbije weken zware inspanningen om elk van de museumlocaties weer publieksvriendelijk open te stellen waarbij uiteraard rekening werd gehouden met alle strenge coronamaatregelen. Voor alle locaties van Musea Brugge raden we sterk aan vooraf je bezoek te reserveren. Enkel zo ben je zeker van je bezoek. Voor het Belfort zullen we het echter verplichten om de wachtrijen te vermijden.”

Praktisch: Belfort: open op 20 en 21 juni en 27 en 28 juni, telkens van 10 tot 18 uur. Reserveren sterk aanbevolen via www.museabrugge.be/reservatie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier