Brugse bebloemingsactie op volle toeren

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De traditionele bebloemingsactie van Stad Brugge draait dit jaar op volle toeren. Buurtcomité Annabil, in de binnenstad, is een van de 186 deelnemende organisaties die de stad in de bloemetjes zetten.

“Wij nemen met ons buurtcomité, dat de bewoners van Sint-Anna en ‘t Bilkse verenigt, al voor de 18de keer deel aan de bebloemingsactie van Stad Brugge”, vertelt Freddy Clevers van Annabil. “Dit jaar verdelen we 2200 plantjes: geraniums en petunia’s in drie verschillende kleuren elk.”

De mensen in de buurt konden die vooraf bestellen en vandaag kunnen ze die afhalen hier bij dienstencentrum De Balsemboom aan ‘t Bilkske.” De bebloemingsactie van de stad is de voorbije jaren merkelijke gegroeid. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus) gaat er prat op dat het aantal bestelde en geleverde bloemen sinds 2018 verdriedubbeld is.

“Dit jaar tellen we maar liefst 108 663 plantjes voor de 186 buurtcomités en verenigingen”, laat de schepen optekenen. “Het is inderdaad weer een groot succes. Als ‘grootverdeler’ komt de leverancier de bloemen hier rechtstreeks leveren; kleinere verdelers gaan er zelf om bij de groendienst. Wel één minpuntje: we stellen vast dat er zowel bij ons als bij enkele andere comités toch behoorlijk wat plantjes te weinig geleverd werden: bij ons zijn er zo’n 200 te kort. Ik heb begrepen dat die later nog zouden geleverd worden en die zouden we dan dinsdag nog verdelen aan wie er bestelde.”

Freddy en zijn team van Annabil doen echter ook nog een extraatje voor wie om bloemetjes komt om de beurt op te fleuren. “We geven een pakketje mee met daarin een Merci, een Chokotoff en een flesje met onze eigen elixer om de corona mee weg te spoelen”, lacht Freddy.

(PDV/foto DC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier