Brugse automatenshop Twenty20 schenkt vijfhonderd spaghetti’s voor daklozen

Geert Vandenberghe en zijn team van voedingsautomatenshop Twenty20 deden vandaag een schenking van vijfhonderd schotels spaghetti aan Open Balie, de welzijnsorganisatie voor Brugse armen en daklozen.

Vlnr. Geert Vandenberghe (mede-eigenaar Twenty20), burgemeester Dirk De fauw, Sophie Walraevens (gerante Twenty20) en Antoon Vandeputte (welzijnsorganisatie Open Balie).© (Foto PDV)
Vlnr. Geert Vandenberghe (mede-eigenaar Twenty20), burgemeester Dirk De fauw, Sophie Walraevens (gerante Twenty20) en Antoon Vandeputte (welzijnsorganisatie Open Balie).© (Foto PDV)

Begin dit jaar opende vlakbij de Sint-Salvatorskathedraal in hartje Brugge de voedingsautomatenschop Twenty20; een project van de Brugse ondernemers Geert Vandenberghe en Olivier Roelens. Het concept is nieuw voor Brugge en biedt via zestien automaten voornamelijk ‘convenient food’ aan zoals pasta’s, slaatjes, tapas dagschotels en ook gekoelde en warme dranken. Betalen gebeurt via de bankkaart, de app of een speciale Twenty20 betaalkaart die tegelijk ook dienst doet als kortingkaart. De zaakvoerders gaan prat op de hoge kwaliteit, de versheid en ook op de democratische prijzen. Als teken van sociaal engagement naar de lokale gemeenschap in voor vele mensen moeilijke financiële tijden, door de coronacrisis, deden de ondernemers een geste naar mensen die in armoede leven.

“We vonden het onze taak om als ondernemers ook iets te doen want veel mensen hebben het nu moeilijk doet. Dus ik heb bij burgemeester Dirk De fauw nagevraagd via welke organisaties of verenigingen we kunnen helpen”, zegt mede-eigenaar Geert Vandenberghe van Twenty20. “En zo zijn we in contact gekomen met de mensen van Open Balie, een welzijnsorganisatie voor armen en daklozen in Brugge.” Het jonge bedrijf schenkt dus maar liefst vijfhonderd schoteltje spaghetti bolognaise aan de mensen van Open Balie. “Een zeer mooi gebaar in inderdaad moeilijke tijden”, zegt Antoon Vandeputte van de parochiale werking Open Balie. “Vijfhonderd schotels is een zeer groot aantal dus ik zal die ook wel strategisch verdelen onder andere organisaties en er een aantal laten invriezen maar alles zal zeker goed terecht komen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.