Dit gebeurde aan negen thematafels, die onder meer focusten op de betaalbaarheid van de gezondheidszorg, op de rechten van de patiënt en de hervorming van de eerstelijnszorg. Tijdens de sessies werden onder het motto 'gezondheidszorg, een basisrecht voor iedereen' de belangrijkste knelpunten besproken.

Drempels

"Er zijn immers nog heel wat drempels in de gezondheidszorg", zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw. Om die drempels weg te werken, moeten er volgens De fauw bijvoorbeeld dringend nieuwe wijkgezondheidscentra bijkomen in de deelgemeenten. "Voorlopig bestaat dat alleen in Sint-Pieters."

Brugge Dialoogstad is een overlegplatform tussen verschillende lokale verenigingen en diensten die werken rond armoede. De deelnemers aan de dialoogtafels komen uit armoedeverenigingen, hulp- en welzijnsorganisaties, maar ook de stad en het OCMW Brugge zijn partner.

"De vorige dialoogtafels hebben ons geleerd dat de resultaten soms heel zichtbaar kunnen zijn. Zo zijn we bijvoorbeeld fier op de armoedetoets en de vereenvoudigde inschrijving bij sociale huisvesting; allebei initiatieven die uit de vorige dialoogtafels zijn voortgekomen", zegt voorzitter Jo Dhaenens. "Brugge Dialoogstad maakt de brug tussen het lokaal beleid en mensen die in armoede leven. Dit is een belangrijke schakel", voegt De fauw er nog aan toe.

Dit gebeurde aan negen thematafels, die onder meer focusten op de betaalbaarheid van de gezondheidszorg, op de rechten van de patiënt en de hervorming van de eerstelijnszorg. Tijdens de sessies werden onder het motto 'gezondheidszorg, een basisrecht voor iedereen' de belangrijkste knelpunten besproken. "Er zijn immers nog heel wat drempels in de gezondheidszorg", zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw. Om die drempels weg te werken, moeten er volgens De fauw bijvoorbeeld dringend nieuwe wijkgezondheidscentra bijkomen in de deelgemeenten. "Voorlopig bestaat dat alleen in Sint-Pieters." Brugge Dialoogstad is een overlegplatform tussen verschillende lokale verenigingen en diensten die werken rond armoede. De deelnemers aan de dialoogtafels komen uit armoedeverenigingen, hulp- en welzijnsorganisaties, maar ook de stad en het OCMW Brugge zijn partner. "De vorige dialoogtafels hebben ons geleerd dat de resultaten soms heel zichtbaar kunnen zijn. Zo zijn we bijvoorbeeld fier op de armoedetoets en de vereenvoudigde inschrijving bij sociale huisvesting; allebei initiatieven die uit de vorige dialoogtafels zijn voortgekomen", zegt voorzitter Jo Dhaenens. "Brugge Dialoogstad maakt de brug tussen het lokaal beleid en mensen die in armoede leven. Dit is een belangrijke schakel", voegt De fauw er nog aan toe.