Apollonia Vanloven (25) uit de Kwekersstraat in Brugge is ten einde raad. Haar kat Moesti verdween op maandag 2 september, twee weken geleden dus. "Hij geraakte via de achterkant van ons huis op straat", zucht het wanhopige baasje. "Tegen de avond hadden we Moesti nog altijd niet gevonden. Ik kreeg ook geen enkele oproep binnen, Moesti draagt nochtans een bandje met mijn nummer en adres."

Slager zag Moesti

Apollonia ging sindsdien elke dag zoeken naar haar kat. "Ik zocht te voet, maar reed ook rondjes met de fiets en de auto. Toen ik een affiche ging ophangen bij de slager in de Langestraat, zei die dat hij Moesti had gezien. Moesti valt dan ook op, met zijn mooie pluimstaart en wit halflangharige vachtje."

"De slager heeft die dag, woensdag 4 september, gezien hoe een blonde mevrouw van rond de 50 weg wandelde met Moesti. Sindsdien kreeg ik nog altijd geen telefoontje. Waar is die mevrouw naartoe met mijn beste vriend? Ik lichtte dan ook de politie in, want ik begrijp niet dat je iemands huisdier zomaar zou meenemen."

(lees verder onder de foto)

Moesti is een witte, halflangharige kat met een pluimstaart en een grijs vlekje op zijn hoofd., gf
Moesti is een witte, halflangharige kat met een pluimstaart en een grijs vlekje op zijn hoofd. © gf

Apollonia is kapot van verdriet. "Ik begrijp dat een kat eens op avontuur kan gaan, maar het breekt mijn hart dat iemand mijn kat meegenomen heeft naar weet ik veel waar... Ik wil Moesti terug thuis, zijn plaats is bij mij. Hij is al in mijn leven sinds hij een kitten was en toen ik voor het eerst alleen ging wonen. Dag in, dag uit zijn we samen. Ik wil nog veel jaren met Moesti kunnen doorbrengen."

Ondertussen hing het baasje al een pak affiches op in de buurt, deelde ze dagelijks berichten op de sociale media, deed het Blauwe Kruis een oproep en deelde ze liefst 1.000 flyers uit in brievenbussen. "Maar niks helpt. Ik ben echt ten einde raad. Ik hoop elke dag dat ik plots telefoon krijg, dat Moesti gevonden is. Helaas lijkt het alsof ik op zoek ben naar een speld in een hooiberg."

De Brugse politie laat weten dat ze elke diefstal ernstig neemt, dus ook van huisdieren. Als er echt aanwijzingen zijn dat het om een diefstal kan gaan, dan wordt de zaak onderzocht. De politie geeft mee dat je voor verloren katten beter aanklopt bij het dierenasiel.

Wie Moesti gezien heeft, kan contact opnemen met Apollonia op het nummer 0498 20 38 80.

Apollonia liet liefst 1.000 flyers drukken., gf
Apollonia liet liefst 1.000 flyers drukken. © gf
Apollonia Vanloven (25) uit de Kwekersstraat in Brugge is ten einde raad. Haar kat Moesti verdween op maandag 2 september, twee weken geleden dus. "Hij geraakte via de achterkant van ons huis op straat", zucht het wanhopige baasje. "Tegen de avond hadden we Moesti nog altijd niet gevonden. Ik kreeg ook geen enkele oproep binnen, Moesti draagt nochtans een bandje met mijn nummer en adres."Apollonia ging sindsdien elke dag zoeken naar haar kat. "Ik zocht te voet, maar reed ook rondjes met de fiets en de auto. Toen ik een affiche ging ophangen bij de slager in de Langestraat, zei die dat hij Moesti had gezien. Moesti valt dan ook op, met zijn mooie pluimstaart en wit halflangharige vachtje.""De slager heeft die dag, woensdag 4 september, gezien hoe een blonde mevrouw van rond de 50 weg wandelde met Moesti. Sindsdien kreeg ik nog altijd geen telefoontje. Waar is die mevrouw naartoe met mijn beste vriend? Ik lichtte dan ook de politie in, want ik begrijp niet dat je iemands huisdier zomaar zou meenemen."(lees verder onder de foto)Apollonia is kapot van verdriet. "Ik begrijp dat een kat eens op avontuur kan gaan, maar het breekt mijn hart dat iemand mijn kat meegenomen heeft naar weet ik veel waar... Ik wil Moesti terug thuis, zijn plaats is bij mij. Hij is al in mijn leven sinds hij een kitten was en toen ik voor het eerst alleen ging wonen. Dag in, dag uit zijn we samen. Ik wil nog veel jaren met Moesti kunnen doorbrengen."Ondertussen hing het baasje al een pak affiches op in de buurt, deelde ze dagelijks berichten op de sociale media, deed het Blauwe Kruis een oproep en deelde ze liefst 1.000 flyers uit in brievenbussen. "Maar niks helpt. Ik ben echt ten einde raad. Ik hoop elke dag dat ik plots telefoon krijg, dat Moesti gevonden is. Helaas lijkt het alsof ik op zoek ben naar een speld in een hooiberg."De Brugse politie laat weten dat ze elke diefstal ernstig neemt, dus ook van huisdieren. Als er echt aanwijzingen zijn dat het om een diefstal kan gaan, dan wordt de zaak onderzocht. De politie geeft mee dat je voor verloren katten beter aanklopt bij het dierenasiel.Wie Moesti gezien heeft, kan contact opnemen met Apollonia op het nummer 0498 20 38 80.