https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse ambachtsmensen creëren uniek vaderdagcadeau

(foto Tom)©Tom Brinckman
(foto Tom)©Tom Brinckman
Redactie KW

Franz Verplancke van Wijnhandel Tire-Bouchon brengt samen met drie Brugse ambachtsmensen, allen houder van het label Handmade in Brugge , een uniek en waardevol geschenk voor Vaderdag op de markt. Het gaat om een mooie glazen stolp met voet in stevige witsteen voor het op temperatuur brengen en houden van een fles wijn.

De stolp bestaat uit door specialist Marcel Vlamynck mondgeblazen glas en wordt verder mooi afgewerkt door Birgit Verplancke, specialiste in conservatie en restauratie van glaswerken; die ook graag zelf creatief aan de slag gaat met glas. De voet uit zware witsteen is dan weer van de hand van beeld- en steenhouwer, en tevens specialist in mouluren en schouwen, Pol Standaert. En de Franse wijn die bij het pakket hoort wordt uiteraard aangeleverd door wijnhandelaar Franz Verplancke.

Betere wijnen

“Bij betere wijnen is het interessant om die rechtopstaand onder zo’n stolp te plaatsen nadat je die uit de kelder hebt gehaald, zo kan die rustig op kamertemperatuur komen. Je moet het zien als het principe van een kaasstolp, die er ook voor zorgt dat het product in de beste omstandigheden kan verbruikt worden”, legt Franz uit. “Ook voor rosé- of witte wijnen, die je misschien buiten in de tuin drinkt, is het interessant want als je de stenen voet een tijdje in de koelkast of diepvries steekt, zorgt die er mee voor dat de wijn fris blijft.”

Het pakket, inclusief een fles kwaliteitswijn ter waarde van zo’n 25 euro, kost 245 euro en is te verkrijgen via wijnhandel Tire-Bouchon, eetwinkel Tête Pressée en de voornoemde partners die meewerkten.

(PDV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten