Brugs Vrijzinnig Huis opent de deuren in voormalig politiecommissariaat

Vooraan Anne-Flor Van Meenen en Katrien Vanlerberghe, achteraan Harold Prasse, Els Goderis, Britt Fernaut, Ilse Rotsaert en Martin Courtens. © WK
Redactie KW

De vrijzinnige organisaties ‘De Brug, Centrum voor het Vrije Denken’ en huisvandeMens Brugge hebben sinds kort een nieuwe stek in de Hauwerstraat 3A en 3C, op het Beursplein. “Het startschot voor een vernieuwde werking waarbij vanaf september de Bruggeling tal van activiteiten zal kunnen meepikken”, klinkt het.

De organisaties, die vroeger in de Jeruzalemstraat en de Beenhouwersstraat zaten, waren allang op zoek naar een geschikte locatie voor een ‘Brugs Vrijzinnig Huis’. Uiteindelijk werd die locatie gevonden in het voormalig politiecommissariaat in de Hauwerstraat. De werkzaamheden zijn gestart op 8 januari 2018 en 17 maanden later zijn de gebouwen dus min of meer afgewerkt. Alleen de werken aan de binnentuin en het voorplein zijn nog lopende. De locatie zal tevens fungeren als thuishaven voor de Brugse vrijzinnige verenigingen – daarvoor werd onder meer een tuinpaviljoen met polyvalente zaal bijgebouwd – en huisvest daarnaast ook nog nieuwe studentenhuis The Student Village. Tijdens het openingsweekend van 22 en 23 juni is iedereen er welkom om een kijkje te komen nemen.

De nieuwe accommodatie geeft een boost aan onze werking“, zegt Els Goderis, directeur huizenvandeMens West-Vlaanderen. “De ruimtes laten onder meer toe om vrijzinnige plechtigheden bij geboorte, huwelijk of afscheid en herdenking te laten plaatsvinden. Dat was vroeger niet mogelijk en we hopen dat mensen hier sneller de weg naar ons vinden.” Vanaf september presenteert de Brugse vrijzinnige gemeenschap op haar nieuwe locatie in de Hauwerstraat een rijkgevuld programma voor een breed publiek; van klimaatlessen, een filmreeks en yogasessies, tot ‘samen zingen met No Notes’.

“Mensen zullen hier kunnen ontmoeten, bijleren, ontspannen en cultuur beleven“, klinkt het. De programmabrochure van De Brug valt eind augustus bij alle Bruggelingen in de bus en is nu al online te raadplegen op www.vrijzinnigbrugge.be. Tijdens het openingsweekend 22 en 23 juni is iedereen welkom om de gebouwen te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier